У парку Чекмана з'явився "басейн" для скейтбордистів

У парку Чекмана з'явився "басейн" для скейтбордистів
  •  У хмельницьких екстремалів з’явилося нове місце для катання.
  • У парку Чекмана побудували новий скейт-парк за 93 тисячі гривень.
  • Чи планується спорудження інших об’єктів, дізналися журналісти vsim.ua.

 

У червні цього року в будівлі колишнього літнього кінотеатру в парку імені Чекмана відкрився майданчик для хмельницьких екстремалів. Споруда тривалий час була занедбаною, однак минулого року вона зацікавила місцевих любителів екстриму. Донедавна спеціально облаштований майданчик для скейтбордингу у місті був лише один - за Палацом творчості.

Басейн для скейтбордистів, який також називають пулом, збудовано за кошти проекту «Громадські ініціативи». Таких об’єктів в Україні було чотири, хмельницький став п’ятим. Вхід до басейну вільний, однак обов’язково потрібно дотримуватися правил техніки безпеки.

Відео дня

Розмістити майданчик у будівлі колишнього кінотеатру запропонував керівник комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Олександр Боднарчук. Автор проекту, член Асоціації скейтбордингу України Сергій Грищишен пояснює, що погодилися на його пропозицію, адже попередні декілька місць були менш сприятливими для будівництва пулу, оскільки були розміщені просто неба.  

На будівельні матеріали для спорудження майданчика було витрачено 93,5 тисячі гривень. Усі роботи проводилися руками місцевих екстремалів. Будівництво тривало чотири тижні, протягом яких до робіт щодня залучалося від двох до десяти осіб. Розмір об’єкту досить великий: довжина 12 метрів, ширина 8, висота 1,25.

- Маємо багато планів. Найбільше зупиняє питання місця. Розглядаємо можливість ставити відразу на землі. Підготовлювати землю, трамбувати, ставити кілочки, на них виставляти фігури і робити так, що вони будуть з’єднані фанерою. Щоб не було обов’язово потрібно новенького рівнесенького асфальту. Через це вже думаємо про такі варіанти. Проектів безліч. Навіть є один проект, який займатиме майданчик площею не менше, ніж десять на двадцять п’ять метрів. І немає сильного бажання ставити його десь на окраїні міста, бо він там «заглохне». Це потрібно там, де люди постійно ходять, де є увага, де буде популяризація цього виду спорту, - розповідає  Сергій Грищишен.

Вигідне розташування басейну дозволяє займатися спортом протягом усього року у будь-яку погоду, адже екстремалам не заважатиме спека, дощ чи сніг.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • George Zaremba

    Я з сімєю і з друзями досить часто ходимо в парк Чекмана кататись на картингах і електроквадрациклі. Чому саме в парк Чекмана ? Тому що близько, зручно, в центрі міста і, тому що паркова зона для розваг і відпочинку! То враховуючи викладене, хтілось би звернути увагу на тому, що ці картинги "тримаються" завдяки не байдужості місцевих Хмельничан, які допомагають так званому "дяді Колі" (тренер з картингу) утримувати в порядку дану територію і техніку. Однак, з боку місцевої влади є ряд незрозумілих непорозумінь! Так, на даний колишній цирковий майданчик ставлять цирки, які своїми "фурами" та кольми знищують рештки даної території! Чому? Кому це вигідно? Циркачи стогнуть їм не до вподоби це місце (раніше весь час цирки розміщували на території пляжу, бо це їм зручно, просторе місце багато відвідувачів, транспортна розвязка і і саме головне, "гарний прибуток в центрі міста". Якщо розміщувати цирк в парку то краще його розміщувати на території колишного "колеса обозрения". А картимнгистам треба допомогти -зробити їм асфальт і поліпшити цю територію, бо картинг в парку -ЦЕ ДУЖЕ КЛАСНО І НЕОБХІДНО, ОСКІЛЬКИ ДАЄ ХМЕЛЬНИЧАНАМИ МОЖЛИВІСТЬ ОТРИМУВАТИ ВІДЧУТТЯ ШАЛЕНОГО ДРАЙВУ ТА АДРЕНАЛИНУ ЗДОРОВИМ СПОСОБОМ, як дітям так і дорослим!
  • Володимир Кухар

    а де гуляти молодим мамам з немовлятами, які мають подрімати в тиші, якщо весь парк у велисипедних доріжках і скейтбордах...? для чого тоді молодіжний парк ? невже не можна подумати, що суспільство складається з різних соціальних груп ? діти, молодь, середній вік, старший вік, пожилі... невже тяжко включити мозги ( в кого є ) ?

    Дана Савченко reply Володимир Кухар

    Я прочитала все, і все зрозуміла. Я просто не бачу нічого поганого в облаштуванні бассейна для скейтбордистів у занедбаному роками приміщенні.

    Володимир Кухар reply Володимир Кухар

    чому щось роблять і риють в той час коли замовили у Львівської (?) фірми генплан розбудови парку ? в нас права рука не знає що робить ліва ?

    Володимир Кухар reply Володимир Кухар

    мова йшла про комфортний відпочинок в парку, але ви видно не все прочитали 😀  а чому там занедбані атракціони, колесо огляду, чому бульдозери риють, чому є молодіжний парк, а тут облаштовують забагання підлітків, як використовуються вже дві велодоріжки...але це я повторююсь, як до глухих, де мають відпочивати молоді матері з немовлятами

    Дана Савченко reply Володимир Кухар

    Басейн для скейтбордистів облаштованний в занедбанному колишньому приміщенні літньго кінотеатра, він нікому не заважає, ні мамам з дітками, ні особам похилого віку. Сьогодні фасад цієї будови дуже гарно розмальовували, щоб був і ззовні гарним. Про бульдозери?, це напевно вас турбує питання облаштування паркомісць, біля, занебаного колеса огляду? Це дійно цікаве питання, і про дозвіл  і про те що перерили і покинули((( Но це намає ніякого відношення до скейтбордистів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up