У Південному Бузі гине риба: що відомо

У Південному Бузі гине риба: що відомо
  • Хмельничани поширюють відео, як у водоймі плаває мертва риба.
  • Люди коментують: риба почала гинути через забруднення Бугу. 
  • Що кажуть в управлінні екології?

 

Мертву рибу у Південному Бузі хмельничани спостерігають не вперше. Рибин, які плавають біля берега догори пузом, зафільмували цієї неділі. Під відео на сторінці “Хмельницький.Live”  зібралось більше сотні різних коментарів і шквал обурення. Хтось на додачу теж публікує фото загиблої риби. Хмельничани активно коментують ситуацію і пишуть свої припущення. Наведемо кілька з них:

  • “Річка неприродного кольору з неприємним запахом.Очевидно, що вище за течією хтось скидає у річку токсичні відходи”, - пише хмельничанин Андрій. 
  • “Помийна яма. Можливо хімзавод миючих засобів, що на болоті за базаром посприяв”, - пишуть хмельничани. 

Загалом варіантів безліч. Більшість людей припускає, що на загибель риби вплинули шкідливі викиди у водойму. 
Є й інші версії. Мовляв, причиною стало не отруєння риби, а хвороба. 

  • “Це схоже на епізоотію: спалах певного захворювання риби. Чому? Тому що гинуть саме товстолобики. І до того ж гинуть в ставках по усій області. Навіть там, де вона не така брудна”, - написав у соцмережі хмельничанин Павло. 

Фото із соцмереж

Відео дня

За офіційним коментарем журналістка vsim.ua звернулась до управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста. Там повідомили, що в п’ятницю, 20 травня, відібрали необхідні аналізи. Керівник Олександр Луков відповів, що поки не готовий дати точну оцінку ситуації, адже на сьогодні ще не готові результати.

  • Не можу нічого прокоментувати, поки не отримаю аналізів. В п’ятницю ми зразу відібрали аналізи, спільно склали акт з Держпродспоживслужбою. Коли буду мати аналізи, то зможу щось говорити. Я, на жаль, не можу говорити здогадками. 

За словами Олександра Лукова, біоаналіз може зайняти, до прикладу, близько 5 днів. Ми зв’яжемось з чиновником за кілька днів і дізнаємось про результати аналізів. Слідкуйте за оновленнями на на нашому сайті. 

Нагадаємо, минулого року аналогічна ситуація трапилась на Озерній. Там восени з водойми дістали 18 мертвих товстолобів. Тоді ж були різні версії щодо забруднення. Одні припускали, що риба гине через стоки з автомийки, інші ж говорили про забруднення через танення снігу. 


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Костянтин Сорока

    в нас під Вінницею і соми і щуки окуня і  друга риба подохла.               вуха тим гадам пообрізати і свиням викинути
  • Вінярський Вова

    На Гречанах також купа дохлих толстолобів
  • Діма вінні

    Довжина сантиметрів 40
  • Олександр Стаднік

    Головне для когось бізнес ібабло а то що засране все всюди то це норма вже

keyboard_arrow_up