У Південному Бузі знову зафіксували мор риби (ФОТО)

У Південному Бузі знову зафіксували мор риби (ФОТО)
Колаж vsim.ua
  • На ділянці від Північної до Кам’янецької знайшли 155 дохлин рибин. 

Мертву рибу, яку прибило до берега по вулиці Північній у Гречанах цьогоріч вперше помітили на початку травня. Додамо, що загибель риби у Південному Бузі фіксують ледь не щороку. Кожного разу екологи відбирають проби води й проводять необхідні дослідження, аби з’ясувати причину. 

Журналісти vsim.ua тоді звернулись за поясненням до управління екології та контролю за благоустроєм міськради. Там повідомили, що про інцидент їм відомо. Однак поки причини загибелі були невідомі. Мовляв, ще потрібні результати аналізів. 

У середу, 17 травня, представники рибоохоронного патруля, інспектори екологічної інспекції, спеціалісти Держпродспоживслужби та працівники управління з питань екології та контролю за благоустроєм обстежили ділянку Хмельницького водосховища на Південному Бузі. Оглядали правий берег від автомобільного мосту від Північної до Кам'янецької.

Відео дня

Під час обстеження вони знайшли 155 мертвих рибин: 

Показали й фото обстежених вчора ділянок:

При цьому вода у річці Південний Буг була прозора. На поверхні водойми забруднень, візуально, не побачили. Екологи відібрали проби води в місцях загибелі риби для проведення чергових лабораторних досліджень.

— Висновок про те, що стало причиною загибелі водних біоресурсів фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень, — пише Хмельницький рибоохоронний патруль. 

Правоохоронці просять хмельничан, якщо помітили метрву рибу, повідомляти про кожен випадок на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля за номером (068) 384 98 10.

Нагадаємо, востаннє про загибель риби у Бузі говорили минулого літа. Хмельничани так само публікували у соцмережах світлини з рибинами, які плавають догори пузом. Тоді в управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм відібрали проби води на дослідження й провели всі можливі перевірки стану водойми та прибережної смуги. Навіть розглядали брак кисню як одну з причин загибелі. Врешті ймовірною причиною назвали вилов риби забороненими знаряддями у нічний час (електроловами). 

Читайте також: У Південному Бузі гине риба: що кажуть екологи

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Віталій Українець

    Жодна з автомийок міста не має систем очистки стічних вод!
  • Maryna Rogovskaya

  • Mikhelangelo Fenix

    Біля Епіцентру, під залізни містком короп мертвий два дні тому.
  • Vadim Muliar

    А їм нормально

keyboard_arrow_up