У Раковому відкрили Центр управління відходами

У Раковому відкрили Центр управління відходами
  • Він працюватиме на “штанах” - стику вулиць Чорновола і Пілотської.

  • Який графік роботи і що сюди можна принести?

У Хмельницькому відкрили вже другий Центр управління відходами. Перший такий працює на проспекті Миру, 7, що неподалік сміттєзвалища. Новий розташований на стику вулиць Чорновола та Пілотської або ж на “штанах”.

Відкриття відбулося сьогодні, 10 жовтня. До цього він 5 днів працював у тестовому режимі. За цей час люди вже зносили сюди ті відходи, які не бажано викидати у звичайний бак для сміття. Меблі, будівельні, небезпечні та “зелені” відходи, техніку, одяг, небезпечні відходи та інше.

Відео дня

На території центру для кожного виду сміття є окремі баки або контейнери. Із них воно потрапляє на утилізацію чи переробку. Як розповідають в центрі, частина речей, які приносять хмельничани, потім використовуються іншими. Це може бути одяг, побутова техніка чи меблі. Так для них дають “друге життя”.

За час роботи центру, який раніше відкрили на проспекті Миру, там було зафіксовано 18 тисяч відвідувань. Сподіваються, що буде попит і в новій локації. Відкриття третього такого центру на Південно-Західному мікрорайоні. Загалом, за словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, в місті було б оптимально мати 4 чи 5 таких центрів. Ймовірно, ще один такий буде розрахований для жителів центру та Гречан.

Додамо, що кошти на облаштування таких центрів витрачають із тих, які заробляє комунальне підприємство "Спецкомунтранс". Фінанси з бюджету міста не залучаються. Центри відкривають на вимоги Євросоюзу.

Графік роботи: щоденно із 8:00 до 19:00

Що приймають:

- ПЕТ;

- скло (скло і склобій);

- будівельні відходи;

- «зелені відходи» (листя, скошена трава, дрібні гілки);

- меблі

- побутову техніку

- папір (папір, картон, газети, журнали, книги, флаєри). Заборонено здавати шпалери, мішки з будматеріалів, чеки, туалетний папір;

- поліетилен (пакети, поліетиленова плівка, стретч плівка). Заборонено - пакети з круп, чіпсів, цукерок;

- комбіновану упаковку (тетрапак, елопак, паперові стакани і тарілки, паперові відерця з морозива, попкорну тощо). Важливо пам’ятати, що упаковка має бути чиста і суха;

- небезпечні відходи (батарейки та акумулятори, люмінесцентні лампи, тара з побутової хімії;

- ртутьвмісні матеріали, медикаменти, тара з фарб, клеїв та розчинників, відпрацьовані фільтри);

- метал: чорний (чавун, залізо), кольоровий (алюміній, мідь, нікель, олово), консервні банки, бляшанки з-під напоїв;

- одяг (чистий і в задовільному стані);

- змішані відходи.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анна Варфоломеєва

    Міська владо, зробіть щось нарешті зі смітником на дорозі, на прохідній частині по вулиці Зарічанська 34/4, через який щодня проходять сотні людей, йдуть по чорних від гнилятини калюжах і несуть все це у свої домівки, бо другої дороги додому немає… Сморід, чорні калюжі гною, рвотний круглорічний нестерпний сморід, криси і сотні голубів перед самим будинком, величезна кількість звернень з усіх сусідніх будинків і 0 реакції !!!!!! Ніде в Хмельницькому такого нема, чому у нас має таке бути???
  • Читач81

    Баки для міської влади.
  • ЧитачЧитачів

    Цілий день викидають відходи сортуючи окремо по баках а в кінці дня приїздить КРАЗ з великим кузовом, куда все зсипають та відвозить на полігон ТПВ.

    IGOR reply ЧитачЧитачів

    Прямо, как в Макдональдсе)

keyboard_arrow_up