У Шепетівці досі не демонтували пам’ятник Островському: яка причина

У Шепетівці досі не демонтували пам’ятник Островському: яка причина
  • Пам’ятник Миколі Островському в Шепетівці мали демонтувати влітку.
  • Чому цього досі не зробили?

Пам’ятник радянському військовому та партійному діячеві Миколі Островському досі стоїть у Шепетівці. Про його демонтаж говорили ще в травні цього року. Тоді на сайті Хмельницької обласної ради опублікували відповідний проєкт рішення. Демонтувати пам’ятник мали до 1 липня 2022 року. Ініціатором цього став перший заступник Хмельницької облради Володимир Гончарук. 

- До мене, як до першого заступника Хмельницької облради, звертаються мешканці Хмельниччини, які висловлюють своє обурення, що попри повномасштабне вторгнення росії на територію України, на Хмельниччині досі стоять пам’ятники ідеологам комуністичної системи, - йшлося у зверненні Володимира Гончарука. 

Попри рішення облради знести пам’ятник, цього досі не зробили. Як повідомляє сайт міста Шепетівка, пам’ятник Миколі Островському має статус “пам’ятки місцевого значення”. Також він занесений до державного реєстру. Щоб його демонтувати, не порушуючи чинного законодавства, пам’ятник потрібно виключити з реєстру. 

Відео дня

Сьогодні, 5 жовтня, начальник хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що Мінкульт виключив пам’ятник Островському з переліку “пам’яток місцевого значення”. 

Нагадаємо, що Микола Островський — радянський військовий та партійний діяч, був учасником встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом. У 20-х роках минулого століття був співробітником Ізяславської ЧК, секретарем окружкому комсомолу в Шепетівці. На його честь ще в 1966 році у Шепетівці звели меморіальний комплекс із музеєм та пам’ятником. Згодом перейменували на Музей пропаганди. 

 

Читайте також: Мічуріна, Першотравнева, Щорса: на Хмельниччині досі не перейменували майже 1300 вулиць (СПИСОК)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Накапюк

    Шепетівка  пасе задніх

keyboard_arrow_up