У Шепетівці хочуть демонтувати пам’ятник Миколі Островському

У Шепетівці хочуть демонтувати пам’ятник Миколі Островському
  • Після демонтажу пам’ятник планують передати музею на подальше належне збереження.

На сайті Хмельницької обласної ради опублікували проєкт рішення про демонтаж пам’ятника Миколі Островському в місті Шепетівка. Монумент знаходиться на території комунального закладу культури “Музей пропаганди”. 

Демонтувати пам’ятник “ідеологу комуністичного тоталітарного режиму” запланували до 1 липня 2022 року. Після цього його передадуть музею для подальшого зберігання.

А обласній військовій адміністрації рекомендовано передбачити кошти на фінансування заходів з демонтажу пам’ятника Миколі Островському. 

Відео дня

Підставою для такого рішення є лист першого заступника голови облради Володимира Гончарука:

“До мене як до першого заступника голови Хмельницької обласної ради звертаються мешканці Хмельниччини, які висловлюють своє обурення, що незважаючи на повномасштабне вторгнення росії на територію України, на Хмельниччини досі стоять пам’ятники ідеологам комуністичної системи, а саме в центрі міста Шепетівка досі стоїть пам’ятник Миколі Островському.

Враховуючи те, що зазначений пам’ятник, знаходиться на території «Музею пропаганди», який є комунальною власністю Хмельницької обласної ради, прошу Вас винести на розгляд чергової сесії обласної ради питання «Про демонтаж пам’ятника Миколи Островського у місті Шепетівка”.

Нагадаємо, що Микола Островський — радянський військовий та партійний діяч, був учасником встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом. У 20-х роках минулого століття був співробітником Ізяславської ЧК, секретарем окружкому комсомолу в Шепетівці. На його честь ще в 1966 році у Шепетівці звели меморіальний комплекс із музеєм та пам’ятником. Згодом перейменували на Музей пропаганди. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Читач93

    І поставте на це місце пам'ятник "ТВЕРДОЛОБИЙ З ХМЕЛЬНИЧЧИНИ"
  • Дуня Иванова

    Що не таке з Островським?
  • Михаил Яковлев

    Браво,  так тримати.
  • ValeriyAntonina Krutson

    Давно пора.

keyboard_arrow_up