У сквері Шевченка діти влаштовувалися на роботу і заробляли гроші

У сквері Шевченка діти влаштовувалися на роботу і заробляли гроші
  • Сквер Шевченка перетворився на містечко професій. Маленькі хмельничани могли влаштуватись на більш ніж 80 вакансій. 
  • Дітям найбільше подобалось приміряти форму рятувальника, сигналити у патрульному авто та здавати відбитки пальців. 
  • Які професії зацікавили малечу та що вчили у місті професій?

Національний проект "Місто професій" добрався і до Хмельницького. Вже вчетверте у сквері Шевченка дітлахи змогли побачити себе у ролі поліцейського, рятувальника, стоматолога, перукаря, будівельника і навіть прикордонника. За словами організаторів, сьогодні, 20 травня, представили більше 80 різноманітних професій. 

При вході у імпровізоване місто професій малеча отримує паспорт. З ним може відвідати чимало майстер-класів та ознайомитись з професіями. За кожне виконане завдання дитині виплатять умовну зарплату - 50 гривень. Після того малеча зможе обміняти зароблені "гроші" на солодощі. 

Найбільше техніки звезли у парк рятувальники. Тут і пожежний автомобіль, який везе працівників на пожежу, і 60-метрова пожежна драбина. 

Відео дня

- Ось це пожежний рукав, а це гідравлічні ножиці, працюють і на стискання, і на різання. Ось бензоріз, то як велика "болгарка". Це дихальний апарат, запасу повітря вистачає на 35 хвилин, - розповідає начальник караулу 37 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Артем Миколюк. 

Повне обмундирування пожежника могли приміряти і дітлахи

Діти приміряли форму рятувальника разом з батькамиДівчатка опанували професію пожежникаНеподалік від рятувальників виставили свій інвентар і працівники хіміко-радіологічної лабораторії. Дітям показують аналізатор ртуті, аналізатор забрудненості повітря, який визначає вміст аміаку, хлору, горючих сумішей. 

- А ось це у нас радіометр, він визначає радіаційний фон у місті. Допустима норма - 0,30 мікрозівертів на годину. Зараз подивимось скільки є у нас - 0,11, - пояснює хімік Микола Демчук. 

Піротехніки показують старовинну зброюТертину містечка професій зайняли прикордонники. Вони показують усі спеціальності, які є у їхній академії. Тут і заняття кінологів, і самозахист, і охорона кордону. 

- Ми демонструємо те, що притаманне освітньому процесу в нашій академії. Інформуємо про наші спеціальності, особливості навчального процесу, те, що має знати прикордонник. Дітям показується прикордонний контроль, несення прикордонної служби, особиста безпека, фізична підготовка, - заступник ректора з навчальної роботи Сергій Псьол. 

Кінологи показували, як собака може допомагати у захисті кордонуКурсанти академії демонстрували фізичну підготовкуДіти охоче надягали кашкета і вправлялись у спорті

Багатьом дітлахам сподобалось знімати відбитки пальцівПрикордонники навчали користуватись металошукачем

Цікавого про роботу поліцейських розповідали і працівники Головного управління Нацполіції, і патрульні. Останні навіть приїхали на своїх автомобілях, в яких могли посидіти дітки. Показували малечі і поліцейську зброю. 

- Намагаємось показати дітям, чим займається поліція, як вона виконує свої завдання. Від нас тут показують як працює вибухотехнічна служба, кінологи, спецпризначенці, відділ безпеки дорожнього руху і патрульна поліція. Дітям дають можливість приміряти амуніцію, потримати в руках вогнепальну зброю, посидіти за кермом у спецавтомобілях, - каже начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Сергій Цимбалюк. 

Як правильно рухатись на дорозі розказували у патрульній поліції

Потримати в руках зброю і знати, як стріляти розказували поліцейськійТі, що виконували всі завдання поліції, могли посидіти у патрульній машині

Окрім цього, маленьких хмельничан вчили як бути будівельниками, механіками, перукарями, дизайнерами та навіть як лікувати людей. 

Діток навчали і декоративно-прикладному мистецтвуМалечі показували як управляти роботамиЯк вилікувати дідуся та бабусю розказували студенти-фармацевтиДіти могли уявити себе акторами та співакамиЯк класти цеглу вчили будівельникиА хлопчикам сподобалось бути кухарем і робити їжачка з тістаПерукарського мистецтва навчались дівчатка, їм заплітали коси

Правильно чистити зуби вміють студенти-стоматологи з ШепетівкиЗмішувати різноманітні речовини навчали фармацевти

Діти, які полюбляють малювати, колективно розмальовувалиМалеча створювала малюнки з яєчної шкаралупиДітям було цікаво, як працюють роботиХлопцям припала до душі професія слюсара

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анна Островська

    дуже файно було, діти з захопленням то все розглядали
  • Oxana Tkachuk

    Круто і дуже корисно нам дітям!Дякуємо організаторам!
  • Oxana Tkachuk

  • Nadya Tekluk

    это было очень захватывающе,масса впечатлений!дети довольны и счастливы!спасибо организаторам,очень понравилось!также  впечатлили байкеры и ученики спорт.школ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up