У сусідній Вінниччині пролунали вибухи. Є загиблі та поранені

У сусідній Вінниччині пролунали вибухи. Є загиблі та поранені
Фото зі сторінки ГУ ДСНС України

Серед жертв - маленька дитина

Повітряна тривога на Хмельниччині розпочалась о 10.17. В сусідній Вінниччині сирени загуділи на 5 хвилин раніше. Трохи згодом в коментарях почали з’являтися повідомлення про проліт ракет над Одещиною в сторону Заходу. 

О 10.46 Вінницька міська рада підтвердила, що в місті пролунали вибухи. Куди влучило не повідомляють. 

Відео дня

Інформацію підтвердив і міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

"У Вінниці прильоти. Залишайтесь в укриттях. Не поширюйте жодної інформації про локацію та масштаби влучання. Наразі екстрені служби виїхали на місце. Очікуємо офіційного повідомлення  від Вінницької обласної військової адміністрації", - зазначив мер. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак також прокоментував вибух у Вінниці.

"Черговий терористичний акт країни-терориста у Вінниці. Ракетний обстріл мирного міста росіянами, локацій, де немає військових об‘єктів", - зазначив Єрмак. 

На Хмельниччині ситуація наразі залишається спокійною. Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій закликав мешканців області бути обережними та залишатися в укриттях. 

ОНОВЛЕНО:

Вінницька військова адміністрація підтвердила, що внаслідок прильотів є загиблі та поранені. Очільник ОВА Сергій Борзов додав, що чотири ракети над областю збили сили ППО.

"Військова адміністрація повідомляє, що є загиблі і поранені. Кількість уточнюється", - написали в ОВА

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив станом на 11.28 про 6 поранених та 2 загиблих внаслідок влучання ракети. Серед них - маленька дитина. 

"В 10:50 сталося влучання на паркувальний майданчик поблизу дев’ятиповерхового Будинку побуту «Ювілейний». Попередньо - 8 осіб загинуло та 8 травмовано. Згоріло 25 автомобілів. Працюють 90 рятувальників", - повідомляють в ДСНС України. 

В 11.53 президент Володимир Зеленський опублікував відео з Вінниці. 

"Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них – маленька дитина. Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист", - прокоментував президент.

 

На Хмельниччині відбій тривоги оголосили в 12.11. 

Станом на 12.15 повідомили про 12 загиблих і 25 поранених.

Пізніше поліція повідомляє про близько 90 потерпілих, які звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно півсотні з них у важкому стані. Встановили, що знищено також приміщення одного із медичних центрів. 

Станом на 16:35:

  • загинула 21 особа ( з них 3 дитини),
  • за медичною допомогою звернулася 91 особа
  • 52 особи госпіталізовано (з них 4 дитини)
  • у важкому стані перебувають 34 особи
  • тривають пошуки 42-х осіб, з якими відсутній зв'язок.
Тут і далі фото з сайту "20 хвилин"

Фото зі сторінки Головного управління ДСНС:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Es fero

    ааа 17 загиблих 2 дітей. люди здавайте в поліцію тих хто несе про руській мір. не мовчіть. це можуть бути наводчкии. може в них є куратори!!!
  • Ольга Неклюенко

    Люди, будьте пильними, серед нас ворог, наводчики працюють.
  • Es fero

    вже 12 загиблих((((
  • Es fero

    так рашка країна-тер=ст і шо далі? коли ленд-ліз почне діяти? чи нам дають зброю рівно стільки скільки самі вважають за потрібне. 4 місяці гинуть люди. в ракетні установки ми не можем влучати бо нам не дали таку зброю і не дозволяють? це якийсь ахтунг. де ті гарпуни. вони ж мали їб..ти в кораблі з ракетними установками

keyboard_arrow_up