У центрі Хмельницького поставили двометрову пачку гречки

У центрі Хмельницького поставили двометрову пачку гречки
  • Конструкцію встановили на Проскурівській біля кінотеатру Шевченка.

  • «Гречка» є символом підкупу виборців.

На Проскурівській біля кінотеатру Шевченка з’явилася конструкція у вигляді упаковки гречки. Встановили її сьогодні, 28 березня. На конструкції висотою 2 метри є напис «Студентська 2019». З інших сторін розміщена інформація про різновиди неправомірної вигоди — «передвиборчу гречку». Також на конструкції є витяг з Кримінального кодексу про неправомірну вигоду.

— Хмельницький є першим містом після Києва, де вирішили встановити ось таку гречку, — говорить член молодіжної громадської ради при управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради Дмитро Кіт. — Нею ми хочемо показати молоді й усім жителям нашого міста, що навіть за гречку можна отримати кримінальну відповідальність. Також хочемо сказати, що гречка — це не настільки важливо. Краще прийти, проголосувати і не продавати свій голос.

Дмитро Кіт розповів, що спочатку гречку хотіли встановлювати біля університетів міста. Але це не дозволили, бо вважали, що це може бути агітацією. Після цього локацію узгодили з міською радою, яка дозволила встановити конструкцію на Проскурівській.

Відео дня

Хмельничани не надто активно реагували на символ підкупу виборців. Більшість просто проходили повз. Але можливість більш детально розглянути її, сфотографувати «гречану скульптуру» чи зробити із нею селфі у них ще буде. Конструкція має стояти біля кінотеатру Шевченка до другого туру президентських виборів. Він запланований на 21 квітня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

  • Порошенко

    По поводу гречки все вопросы к Ю.Тимошенко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up