У вишиванки - з пелюшок. У Хмельницькому вітали новоспечених матусь

У вишиванки - з пелюшок. У Хмельницькому вітали новоспечених матусь
  • Хмельницька молодь привітала жінок, які народили у День вишиванки.
  • Для мам - квіти, а для крихіток - їхнє перше патріотичне вбрання. 
  • Дивіться, як це було.

Поблизу міського перинатального центру -  святкова метушня. Тут і жовто-блакитні кульки, і квіти з пакуночками, і обов’язковий дрес код - вишиванка. Сьогодні, 19 травня, хмельницька молодь традиційно вітала матусь, які народили у День вишиванки або ж напередодні. Привітання породіль підгледіла журналістка vsim.ua.

Матусі трішки втомлені, але зі щасливими очима. Поруч сплять малесенькі згортки - немовлята. У День вишиванки на світ тут з’явилось четверо малюків. 

Жінка на ім’я Олена - одна з тих, хто сьогодні приймав привітання. Вона стала мамою красуні Емілії. Поки розповідає, маленька донечка спить поруч на ліжку. Породілля приїхала до Хмельницького з Нікополя, що на Дніпропетровщині. Зізнається, що трохи хвилювалась, перед тим як народжувати у незнайомому місті. 

Відео дня

  • Я проживаю тут десь з середини квітня. Дуже гарне місто, все сподобалось. Хвилювалась, що доведеться народжувати тут, але вдома, на жаль, такі обставини. Тут трішки спокійніше. Дякуємо гарному місту, - каже Олена. 

За словами керівника КП “Хмельницький міський перинатальний центр” Ірини Королюк, у закладі наразі перебуває 14 жінок-породіль За добу тут з’явилось на світ 4 хлопчиків і 3 дівчаток.  Та ситуація до кінця дня ще може змінитись. Адже жартує: "Процес ще йде". 

Для немовлят молодь дарувала їхнє перше патріотичне вбрання - комбінезони “бодіки” з орнаментом 56-го розміру. За словами голови молодіжної ради Анастасії Козак, акцію проводять вже сьомий рік поспіль. Організовують таке привітання спільно з місцевими підприємцями. 

  • Акцію започаткували ще у 2016 році. Не враховуючи сьогоднішніх малюків, у День вишиванки ми вже одягнули вже 79 немовлят. Усі сім років це був міський перинатальний центр, а три роки тому вирішили масштабувати акцію і тепер вітаємо матусь і в обласному перинатальному центрі. Партнери в нас завжди локальні - це реалізовується спільно з хмельницькими підприємцями, які поділяють ось такі цінності, започатковують в себе складову соціально-відповідального бізнесу.
  • Це акція без фінансування і без підтримки. Це виключно подарунки, які надали нам хмельницькі підприємці, - пояснює Анастасія Козак. 

Загалом активісти Молодіжної ради нині привітали кілька десятків мам у міському і обласному перинатальних центрах Хмельницького. Виявилось, що багато породіль приїхали до нашого міста з інших регіонів України. 


 


  


 
 
 
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up