Уряд просять послабити карантин для церков

Уряд просять послабити карантин для церков
Фото ілюстративне
  • Рада церков просить Уряд послабити карантин для вірян та дозволити проведення богослужінь у храмах.

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій 7 травня надіслала до Кабміну листа з проханням пом’якшити карантин для релігійних організацій. Про це йдеться на сайті Ради церков. 

  • "У зв’язку з загальними змінами Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій надіслала до Кабінету міністрів пропозиції щодо адаптивного застосування карантинних обмежень також і для релігійних організацій", - зазначається у повідомленні.

Рада церков пропонує:

- Не забороняти у культових спорудах чи інших приміщеннях, які використовуються релігійними організаціями, здійснення богослужінь та релігійних обрядів за умови присутності не більше 1 особи на 5 м. кв. площі місця проведення богослужіння чи обряду (за винятком членів однієї сім’ї).

Відео дня

- Не забороняти богослужіння та релігійні обряди за межами культових споруд на відкритому повітрі за тих же умов.

- Не забороняти релігійні церемонії та обряди приватного характеру в храмах, інших приміщеннях, які використовуються прочанами, а також на відкритому повітрі за умови вжиття обмежувальних заходів.

- Вимогу обов’язкової самоізоляції для осіб, які досягли 60-річного віку, не поширювати на священнослужителів та осіб, задіяних в організації богослужінь.

- Забезпечити можливість задоволення релігійних потреб осіб, які перебувають в установах соціального захисту і закладах, що надають паліативну допомогу, зокрема шляхом доступу до них священників у масках чи респіраторах.

Друзі, а ви підтримуєте таку пропозицію?

Опитування

Ви підтримуєте послаблення карантину для вірян?

Читайте також:

Кількість випадків COVID-19 в Україні перевищила 16 тисяч: дані по областях

Кого безкоштовно тестуватимуть на COVID-19 в Україні

Після 22 травня карантин в Україні продовжать – Шмигаль​​​​​​​

Коронавірус на Хмельниччині: у яких районах зафіксували найбільше випадків

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Галина Задорожна

    Посилити
  • Ksana Lebid

    Категорично проти.
  • Анна Кирик

    Я підтримую на протязі усієі пандеміі повне зняття карантину тільки з епіцентарів.Туди короновірус не проникае (чуду -дівное)🙈🙉🙊
  • Игорь Шулаков

    Ну да...а то попы с голоду помрут ..бедные
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up