В черзі за ключем: хмельничани побігли до податкової за електронним цифровим підписом

В черзі за ключем: хмельничани побігли до податкової за електронним цифровим підписом
  • Електронний ключ хмельничанам потрібен, аби заповнити декларацію про доходи. 
  • За ним містяни кинулись до податкової. Приймають документи лише у двох віконечках.
  • Як стоять у черзі за електронним підписом та де ще можна взяти ключ, дізнавались журналісти vsim.ua.

З нового року побільшало тих, хто подаватиме електронні декларації. Термін заповнення збігає вже за 2 тижні. Тому хмельничани, які мають до 1 квітня подати декларацію, ринулись у податкову, аби отримати електронний цифровий підпис. Кажуть, без нього система не пропустить до заповнення відомостей.

Поки одні заповняють документи, інші чекають своєї черги

Журналісти vsim.ua вирішили подивитись, як видають електронні ключі та скільки доводиться чекати. З самого ранку у податковій - черги і тиснява. На першому поверсі працює Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС. На годиннику ще немає дев'ятої, але люди навмисне приїхали раніше, щоб не чекати весь день.

Відео дня

- Я тут другий раз, і другий раз бачу чергу. Зараз маємо заповнити електронну декларацію до квітня. А щоб заповнити треба мати доступ до бази, а щоб мати доступ до бази, треба взяти електронний ключ. Вони приймають тут заявки і генерують цей ключ. Але ж якщо є черга і попит, то треба відкривати більше віконечок, - коментує vsim.ua хмельничанин Сергій. 

Біля вікна хмельничани можуть подивитись, як заповняти бланк заяви

В цей же час жінка у черзі розповідає знайомій, що змушена вже другий раз приходити за електронним підписом. Мовляв, той, що дали, їй підключити не вийшло. 

Та виявляється, електронний ключ можна отримати не лише у податковій. В Україні діє 10 акредитованих центрів, які мають право їх видавати. Більше половини з них мають представництво і у Хмельницькому. Для отримання цифрового підпису, потрібно заповнити у двох примірниках реєстраційну картку, зробити копію 1, 2 та 11 сторінки паспорт, а також ідентифікаційного коду. 

Де можна отримати електронний цифровий підпис:

  • Акредитований Центр сертифікації ключів ПрАТ «Інфраструктура відкритих ключів» - вулиця Зарічанська, 34
  • Акредитований Центр сертифікації ключів "MASTERKEY"
  • Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС - вулиця Героїв Майдану, 12
  • Акредитований центр сертифікації ключів ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»
  • Акредитований центр сертифікації ключів товариства з обмеженою відповідальністю "КЛЮЧОВІ СИСТЕМИ" - місто Кам’янець-Подільський, вулиця Шевченка, 63
  • Акредитований центр сертифікації ключів "Україна" - вулиця Соборна, 55
  • Акредитований центр сертифікації ключів органів юстиції України - вулиця Шевченка, 79А
  • Акредитований центр сертифікації ключів державного підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України"
  • Акредитований центр сертифікації ключів ринку електричної енергії
  • Акредитований центр сертифікації ключів "УкрСиббанк" - вулиця Подільська, 21 і вулиця Франка 6/1

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Korusan Kariir

    А еще можно никуда не ходить и получить ключ в любое удобное время через Приват 24. А потом с ним так же онлайн получить справку о доходах.

    Анна Островська reply Korusan Kariir

    люди просто не знають, ніхто ж їм не розказує того, звикли, що все в податковій, туди й біжать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up