В Хмельницькому виділили землю під три сквери. Де вони будуть

В Хмельницькому виділили землю під три сквери. Де вони будуть
Монумент Ангел Скорботи в Хмельницькому
  • Самі сквери вже існують, але землю під них досі не було відведено.

  • Один із скверів розміщено в Дубовому, інших два — в Центрі.

В обласному центрі виділили землю під створення 3-х об’єктів благоустрою. Йдеться про сквери. Два з них розміщені неподалік один від одного у центральній частині міста на Проскурівській. Третій — у мікрорайоні Дубове. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні сесії Хмельницької міської ради, яке відбулось 18 серпня. 

Одним із питань порядку денного було затвердження місць для створення скверів. Вони розміщені на таких локаціях: 

  • Відео дня
    /li>

Проєкт землеустрою для відведення цих земельних ділянок під сквери розроблятиме комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста.

Додамо, що фактично всі ці сквери вже існують, але земля під ними раніше не була відведена під сквери. Так, за адресою Проскурівська, 61 нині знаходиться монумент Ангел Скорботи. Це — пам'ятник жертвам репресій комуністичного режиму, споруджений ще у 1998 році. Поруч ростуть плакучі верби та є декілька лавочок для відпочинку. Щороку тут, біля Ангела Скорботи, у дні вшанування жертв репресій та голодомору, збираються хмельничани, приносять квіти, ставлять поминальні свічки. 

На розі вулиць Івана Франка та Проскурівської знаходиться меморіал “Вічний вогонь”. Тут ростуть кілька видів дерев та впорядковані клумби. 

До слова, під час сесії комунальному підприємству по зеленому будівництву і благоустрою міста виконавчого комітету також надали дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок з метою передачі в постійне користування для створення та утримання 8 зелених зон. Мова йде про площу у 9 гектарів, повідомляє ЖАР.info. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Читач72

    Будь ласка зверніть увагу на знищення вже тих дерев, що ростуть не один рік, а після війни будем робити нові сквери. Біля міської лікарні, на місці бувшої пекарні знищують горіхи, які нікому не мішають. На це що є дозволи???
  • Elena Dragun

    Там будуть сквери! А біля міської лікарні, на місці бувшої пекарні, будують дім, мов тюрьму чорну і знищують дерева, які росли не один рік. Росли і очищували повітря, там жили горлиці і висиджували своїх діток, на ті дерева падав сніг і люди раділи зимі. А тепер на що дивитись? На чорний дім??? Цікаво, а дозволи у них є - на знищення отих горіхів???
  • Олена Корнійчук

    Скільки можна вже красти? Ще кому на яку вілу нехватае гроший.
  • Лена Гома Дячук

    Після закінчення війни!!!
    Зараз необхідно все робити для наших хлопців які бережуть наш сон!!!

keyboard_arrow_up