В Ізяславі ввели карантин через випадок сказу

В Ізяславі ввели карантин через випадок сказу
Фото ілюстративне
  • Сказ виявили у бродячого пса, якого знайшли вже мертвим.  
 

В Ізяславі зареєстрували випадок сказу. Хворобу підтвердили у пса, труп якого було виявлено на території колишньої військової частини. Про це повідомляють в Ізяславській райдержадміністрації.

Як виявилося, цього безпритульного пса напередодні бачили на території одного з дворів. Відтак, виникла підозра, що він міг мати контакт з іншими тваринами, які тут мешкають.

У зв’язку з цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ізяславській райдержадміністрації затверджено комплекс заходів по ліквідації цього захворювання, а територію, колишньої військової частини вулиці Військова оголошено неблагополучною по сказу та введено карантинні обмеження. Вулиці Вокзальна та Олександра Кушнірука та мисливські угіддя Ізяславської міської ради визначено загрозливою зоною. На даний час на неблагополучній території проводяться заходи з ліквідації вогнища сказу.

Відео дня

Довідка:

Сказ — заразна хвороба людей і тварин, передається головним чином, при покусах хворими на сказ тваринами. Збудник сказу – нейротропний вірус, який може вражати всіх теплокровних тварин. Найбільш небезпечними в якості перенощиків із диких тварин є лисиці, вовки, єноти, шакали, борсуки, кажани; із домашніх – коти, собаки та сільськогосподарські тварини. Можуть хворіти сказом і люди.

Зараження людини може відбуватися при укусі чи заслиненні хворою на сказ твариною. Деякий час вірус знаходиться в місці проникнення (6-12 днів), потім рухаючись вздовж нервових волокон до спинного і головного мозку накопичується і розмножується в нейронах. Особливо небезпечні укуси в голову і кисті рук.

Термін інкубаційного періоду та імовірність летальних випадків залежить від місця укусу. Слід пам’ятати, що збудник сказу з'являються в слині хворої тварини за 5-7 днів до того, як стало помітно, що тварина захворіла. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Коли песиків мало і вони маленькі можна помилуватися. Але коли багато, то вони вже почуваються господарями. Закони дикої природи. Шановні захисники природи беріть собі додому тих песиків в милуйтися ними.
  • sad01 khm

    Жаль людей, которых они рано или поздно покусают! А посмотрите в Хмельницком развели псарню в центре города напротив цветочного магазина возле 1-ой поликлиники. Эта свора по вечерам вечно лает на прохожих, днем лежит посреди тротуара. Пока не покусает кого-то городские власти не почешутся, да и не факт, что после этого почешутся

    Elena Dostavka reply sad01 khm

    Эти собаки не материализуются из воздуха,уважаемый!!! Это плоды равнодушия и жестокости вам подобных homo sapiens!
    Стерилизованные животные не проявляют агрессии, и вам ли еще городских властях рассуждать? Сами то что сделали для решения этой проблемы,кроме того ,что тут ядом брызжете???

    Ігор reply Elena Dostavka

    Що за брєд ви пишете? Нічого не зрозумів, до чого тут байдужість? Він має сам ліквідувати цих собак чи як? Стерелізація на агресію жодним чином не впливає, лише на здатність розмножуватись. Абсолютно не можливо стерилізувати всіх собак в місті. Та й напевно це і не потрібно, потрібні більш радикальні дії

    Таня reply Ігор

    ВСЮДИ все можливо , а у нас нічого неможливо , дя???

    Elena Dostavka reply Ігор

    Бред пишите Вы, "радикальний діяч" .Кроме ліквідувати ничего толкового на ум не приходит? В этом то по ходу печаль основная. При такой ментальности неудивительно,что Европа спит и видит,как отгородиться он варьятов

    Таня reply sad01 khm

    та шо ви, нестерелізованих собак люди викидають з дому на вулиці, цуциком погрались, виріс- викинули. ви не знаєте як багато по місту в нас стерелізуються тварини. звідки ж нові нестерелізовані беруться, не знаєте?
  • Elena Dostavka

    ужас,жаль животных. Почему не введут обязательную вакцинацию бездомных собань, кроме стерилизации это тоже очень актуальная проблема

    Таня reply Elena Dostavka

    волонтери всім цим займаються, Але  інші люди знов і знов викидують виросших тварин. Це саме в цьому проблема, моя думка. Вже скільки котів і собак простерелізували по місту волонтери, і знов знов нові котенята викинуті в коробках і цуценята. Хтось як назло робить. Я теж не одну викинуту тварину з вулиці підібрала.

    Ігор reply Таня

    Ви в якій ілюзії живете? Здатність розможуватись та ховатись в дворових тварин набагато краже розвинута, чим ваша здатність їх всіх відловити та стереалізувати

    Таня reply Ігор

    В ілюзіях живете ви. в нормальних країнах, і відловлюють і стерилізують і НЕ викидають на вулицю своїх виросших цуценят. Ось в ЦЬОМУ все заключається.

    ttt432 reply Ігор

    да и кому это надо, то все деньги и время.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up