В лісі на Хмельниччині жінку вкусила змія. Її забрали до реанімації

В лісі на Хмельниччині жінку вкусила змія. Її забрали до реанімації
Фото ілюстративне

Це трапилось минулого тижня. 

Пригода сталась в лісі на Славутчині. Жінка збирала ягоди та необачно доторкнулась до плазуна, який лежав поруч. Змія вкусила жінку за руку. Та відразу відчула сильний біль і печіння в місці укусу.

Впродовж 30 хвилин рука набрякла. Тож славутчанка звернулась до відділення невідкладної медичної допомоги місцевої лікарні, повідомляють в дописі на сторінці закладі

У медзакладі постраждалій надали необхідну допомогу. Згодом її оглянув лікар-анестезіолог та перевів у реанімаційне відділення для подальшої терапії. В закладі кажуть, такі укуси не смертельні, але лише за умови вчасного надання медичної допомоги.

Відео дня

У коментарях допису з’ясувалось, що постраждала є працівницею Славутської міської лікарні. Наразі з жінкою все добре. 

 

Нагадаємо, раніше у Ше­пе­тівсь­ко­му районі 67-річну жінку вкусила змія. Пенсіонерка біля свого подвір’я взя­ла хап­ку ско­ше­ної тра­ви. В цей момент плазун хапнув її за руку. По­тер­пі­ла три дні пе­ре­бу­ва­ла у ре­ані­ма­ції, ад­же жит­тя па­ці­єн­тки бу­ло під заг­ро­зою. Потім хво­ра про­дов­жила лі­ку­ван­ня у хі­рур­гічно­му від­ді­лен­ні.

Медики нагадують, що не можна робити при укусі змії:

Про що варто пам’ятати:

Вона потрібна не для того, щоб убити в разі чого змію, а щоб попередити її, що ви йдете. Проведіть палицею по кущах, з яких хочете зірвати ягоди, або по високій траві. Цього шуму буде достатньо, аби плазуни розповзлись.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up