В мерії задумали "переселити" стихійних торговців з проспекту на територію ринку "Приватна справа"

В мерії задумали "переселити" стихійних торговців з проспекту на територію ринку "Приватна справа"

Ні розігнати, ні прилаштувати. Біля новозбудованого павільйону на проспекті Миру і далі процвітає стихійна торгівля. Бабусь із продуктами мали "попросити" ще навесні, коли новий ринок тільки відкрився. Щоб розійтися мирно, в мерії обіцяли поставити торговцям прилавки за кошти адміністрації нового ринку. Але такі місця не з'явилися.  

Критий ринок на Виставці відкрився в кінці квітня. Навіть попри протести підприємців, які не хотіли вивозити звідти свої металеві кіоски, трьом сторонам вдалося знайти спільну мову. В мерії дозволили декільком обуреним підприємцям поставити нові МАФи на території МКР "Ранковий", аби ті забрали свій метал. ТОВ "Приватна справа" взялася за благоустрій території, а в павільйоні з'явилися перші відвідувачі. 

Мали розібратися і з "стихіниками", що торгували від зупинки "Панаса Мирного" і аж ТЦ "Ріко". Більшість хотіли розігнати, а от деяким пообіцяли поставити прилавки. 

- Ми спілкувалися з дирекцією "Приватної справи" і виставили їм умову - поставити 15 прилавків для тих бабусь, - каже заступник міського голови Володимир Гончарук. - Чого виставили такі умови? Справа в тому, що на прохання товариства з обмеженою відповідальністю сплату коштів пайової участі їм відстрочили до кінця фінансового року. Взамін ми попросили на їхній території поставити прилавки.

Відео дня

Але стихійна торгівля і далі процвітає на проспекті Миру. Тут торгують, як на ринку. Навіть конкуренцію підприємцям створюють. Продають і молочні продукти, і овочі та фрукти, і навіть птицю. Часто продукти лежать просто на землі, птицю ставлять на ящики. 

В управлінні торгівлі сказали, що саме на цьому місці мали з'явитися прилавки. Але дану території (між павільйоном та адміністрацією ринку) відгородили парканом. Там паркують авто і розвантажують товар ринкарі.

Серед стихійних торговців є такі, які не проти перейти на нові місця. Але є й такі, які відмовлятися від своїх "нагрітих" точок при дорозі не готові. Якщо прилавки таки з'являться, то плати з торгівців брати не будуть. Так вирішили в управлінні торгівлі. Виходить, що поставити торгові місця і організувати прибирання за свій кошт там має ТОВ. 

- Ми не можемо знайти з адміністрацією ринку компромісу. Спочатку мова йшла про встановлення 15 погонних метрів прилавку. Але зараз плануємо хоча б 8. Звернулося 8 жінок, які б хотіли там продавати, - каже начальник управління торгівлі Олександр Панченко. - Гроші за попередньою домовленістю з "Приватною справою" брати в цих продавців не мають права. Але продукцією повинні торгувати тільки з власного городу, адже на території немає лабораторії для контролю якості за молочкою та м'ясом. Жінки можуть брати довідки в сільській, наприклад, чи селищній раді, що вони  дійсно мають город чи присадибну ділянку. Цього буде достатньо. 

Директор ТОВ «Приватна справа» Валерій Швець таку домовленість з мерією виконувати не поспішає. Каже, що до прилавків ніхто піти не захоче. За його словами,  більшість людей, які торгують на вулиці – це не прості сільські бабусі, а перекупники, які заробляють непогані гроші. 

- Ті бабці стоять там вже 20 років. І немає можливості їх перенести, бо вони самі не хочуть, - каже Валерій Швець. - На те місце, що нам сказали облаштувати, заїжджають машини, привозять товар. Що я цим людям можу сказати, що тут посаджу бабів? Це ж треба керівникам приїхати і подивитися, що й до чого... По проекту ми планували зробити біля ринку стоянку. Але нам не дозволили. Через це автомобілі заїжджають на тротуар, рух паралізований. 

Було багато спроб прибрати стихійну торгівлю з Хмельницького. І тільки одна увінчалася успіхом. Нагадаємо, що у 2015 році численними рейдами і штрафами міліція розігнала стихійний ринок на Кам'янецькій. Але торгівлю на так званій "алейці" на Проскурівського підпілля припинити не можуть. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Чому так завжди у нас? Що не зроблять, то все не так.
  • Анонім

    Цей павільон давно треба перевірити, торгують оселедцями, рибою, маслом без холодильників. Риба смердить на весь магазин.!!! Куди дивиться санстанція!! Це жах!!!

    Анонім reply Анонім

    Да, такой красивый магазин, а селедкой и хамсой торгуют без холодильников, полная антисанитария.

    Анонім reply Анонім

    Цей павільйон за умовами торгівлі нічим не кращий за торгівлю на вулиці. Різниця тільки у тому що критий. Просто потрібно було забрати у пенсіонерів можливість вижити у цей складний час. Вот і вся причина. Геноцид населення ведеться на усіх рівнях.
  • Ксенія

    Якби на Проспекті. сиділи бабки зі своєю городиною чи молочкою та продавали по ціні кам'янецького базару,то нехай .А там роками сидять одні і ті самі пані ,котрі щоденно скупляються для спекуляції на кам'янецькому ринку біля 7-8 год.ранку .Потім їдуть на Проспект спекулювати.Вся Україна спекулює ,тому не маю нічого проти.Але разом з тим : поставте 8 м. прилавку та зобов'яжіть щоденно заплатити за місце ,а за аналізи нехай платять по договору на кам'янецькому базарі в лабораторії,так як ринок на Проспекті власної не має.Так буде справедливо.Сільські люди  привозять на кам'янецький базар продукцію платять і за місце і за лабораторію,та ще й з землі торгують,та за адекватну ціну продають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up