В поліції пояснили, чому в Хмельницькому стріляли і гриміли

В поліції пояснили, чому в Хмельницькому стріляли і гриміли
Ілюстративне фото з guard.np.gov.ua
  • З самого ранку хмельничани могли побачити безліч екіпажів поліції та інших силовиків ледь не по всьому місту. 
  • На Озерній навіть стріляли та нападали на інкасаторський автомобіль. 
  • Виявляється, у Хмельницькому проводили спільні навчання. 

Напад на інкасаторський автомобіль, погоня, стрілянина і нарешті затримання злочинців. Сьогодні, 2 травня, у соцмережах хмельничани цікавились, що ж робиться у місті. Говорили і про більше 5 патрульних машин на філармонії, і про постріли біля військомату на Озерній. Виявляється, поліція проводила учбово-тактичні навчання. Правоохоронці нібито мали знайти та затримати умовну групу озброєних нападників. Про це vsim.ua повідомили у прес-службі ГУНП у Хмельницькій області. 

Як відбувалось навчання

Поліція відпрацьовувала оперативні плани «Сирена», «Заручник», «Грім». Навчання проводилось засценарієм. За легендою, на лінію 102 надійшло повідомлення про розбійний напад на інкасаторський автомобіль, під час якого злочинці викрали значну суму грошей, захопили заручника й втекли на своєму автомобілі.

Після цього особовий склад мав пройти інструктаж та вирушити на пошуки злочинців. Поліцейські повинні були з’ясувати кількість нападників, наявність у них зброї, можливі шляхи пересування на автомобілі та встановили місце, де вони переховуються та утримують заручника. 

Відео дня

За сценарієм навчання, після заблокування приміщення правоохоронцями злочинці застосували автоматичну зброю, а потім до них відправили переговорника. 

Оскільки злочинці нібито не мали наміру віддавати заручника, для затримання задіяли працівників спецпідрозділу КОРД. Штурмова група провела спеціальну поліцейську операцію, затримала нападників і визволила заручника. Після цього на місці події почала працювати група документування.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Galina Sviderskaya

    Дивні навчання, в той день їхали з Нетішина то на виїзді і в'їзді кожного районного центру (Нетішин, Славута, Шепетівка,Старкон) стояли патрулі по 3-є поліцейських у касках жилетах і з автоматами.
  • толік

    От ми хочемо щоб наша поліція була достойною. Де ж їм вчитись? Дякуючи нашим воїнам  в нас не ведуться бойові дії, як на Сході. Можемо мирно працювати і жити. Та й думаю це навчання не тільки для поліції а й для людей. В Європі на такі навчання  реагують адекватно. Їх навчили теракти. В нас війна і про небезпеку забувати не можна і дітей треба вчити. Світ змінився.

    Артем Висоцьких reply толік

    Наступного разу заявку залиште на проведення навчань на вашому дитячому майданчику.
  • Артем Висоцьких

    Про такі дії потрібно попереджати завчасно! !! За серену і навчання повязані з нею попереджають за 3 дні.  І чи взагалі законно проводити такі навчання в жилих районах на території навчально закладу. Вогонь вели автоматною чергою, лунали вибухи. ( дітей могли зробити заіками)
  • Олександр Кропивний

    Люди  чотири години чекали поки закінчиться цей долбоєбізм. Дітей закрили в гуртожитку, в людей перевіряли сумки і пакети, маленькі діти плакали від багаторазових пострілів і вибухів. В 8-му ліцеї поламали дитячий майданчик.  Салюти заборонили, а автоматні черги і вибухи гранат в густонаселеному районі де поблизу ще й АЗС -- мабуть норма. В нас, що немає полігону? Краще б цю совдепівську показуху відпрацьовували на Банковій в Києві...

    Олексій Бобрик reply Олександр Кропивний

    До чого тут полігон? Вони ж не по сценарію затвердженому діяли, а по реальним подіям. Тільки злочинці були видумані і з числа працівників правоохоронних органів без попереднього узгодження дій. Та й навіщо людей попереджати про навчання, люди також мають бути готові до таких подій у реальності. Так що не потрібно все критикувати.

    Евгений Стойко reply Олексій Бобрик

    особливо після Княжичів?

    Артем Висоцьких reply Олексій Бобрик

    Що це за маячня- БЕЗ ПОПЕРЕДНЬОГО  УЗГОДЖЕННЯ!!!!!!!

    Тоді набої в правоохоронців мають бути бойові і вогонь вестись на ураження озброєних злочинців.

    Совкову показуху ніхто не відміняв...Бордюри фарбують , трава зеленіє, відстріляні гільзи  на полігоні збирають

    Якщо ми маємо нову поліцію то зробіть місця для тренувань а не на дитячих майданчиках!.

    І чи є якийсь нормативно-правовий акт який дає право на проведення таких навчань на території міста біля навчального закладу та АЗС.

    Дайте посилання.

    Сіма reply Артем Висоцьких

    Твоя тупість не має меж. Припини показувати її
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up