В прикордонну академію приїхали сотні абітурієнтів: чим їх дивували

В прикордонну академію приїхали сотні абітурієнтів: чим їх дивували
  • Вчора, 3 листопада, одинадцятикласники з різних міст України з’їхалися до Хмельницького.
  • Своє життя з середини їм показала Національна академія ДПСУ.
  • Чим зацікавлювали вступників та чому щороку до академії збирається вступати все більше юнаків та дівчат, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Вчора, 3 листопада, до Національної академії Держприкордонслужби з’їхалися гості з усієї України. Сотні одинадцятикласників та ліцеїстів військових навчальних закладів відвідали Хмельницький, щоб остаточно зробити вибір на користь академії ДПСУ.

Абітурієнтам та їхнім батькам демонстрували військову техніку, показали різні види зброї та ознайомили з роботою офіцерів кінологів. Особливу увагу публіки привернули розшукові собаки. Малеча, яка була присутня на заході, радо підходила і гралася з слухняними псами, діти самостійно пробували давати їм команди, та спостерігали за показовими виступами по затримці порушників, які демонстрували курсанти-кінологи.

Чим цікавим заманювали абітурієнтів до стін єдиного прикордонного вишу в Україні, бачили журналісти vsim.ua.

Відео дня

З вересня цього року, Національна академія ДПСУ розпочала свою вступну кампанію на 2019 рік. Групи з офіцерів та курсантів їздили містами України, розповідали про навчальний заклад та шукали потенційних прикордонників.

- Наше завдання не просто назбирати собі побільше вступників. Ми маємо виявити серед них потенційних прикордонників. Людей, які вже живуть військовою службою, які на 100% наші: і душею, і тілом, - наголосив ректор академії Олег Шинкарук.

На день відкритих дверей приїхали абітурієнти з Сум, Луцька, Кропивницького, Одеси, Києва, Маріуполя, були тут і ліцеїсти з Кам’янець-Подільського військового ліцею, прийшло багато юних хмельничан і хмельничанок, які мріють про навчання та подальшу службу в ДПСУ.

Дмитро Задоєнчук, ліцеїст Кам’янець-Подільського військового ліцею

- Надалі я бачу великі перспективи професії прикордонника. Мені подобається військова служба, це мій вибір. Я збираюся вступати на факультет права. У мене багато навчається друзів та знайомих в академії, і їм це подобається. Тут готують як розумово, так і фізично. Хлопці відвідують різні спортивні секції. Знаю, що фізична підготовка - на першому місці. В Україні багато учбових закладів, де готують на право, але ось та необхідна для подальшої роботи база, є тільки тут. В інших закладах, то в основному теорія, тут же хлопці постійно відточують свої знання на практиці.

Ілля Олійников, ліцеїст з Кропивницького

- Ми приїхали з міста Кропивницького, поки що нас п’ятеро, але ще мають приїхати хлопці. Ми навчаємося у військово-спортивному ліцеї з 6 класу, в 10-11 класах у нашому ліцей можуть навчатися і дівчата. Мені знайома військова служба в різних родах військ, але особисто для себе я обрав ДПСУ. Конкретно хочу вступати на факультет охорони і захисту державного кордону. В подальшому, більш за все, оберу напрямок офіцера-кінолога. Сьогодні я остаточно переконався, що хочу бути частиною всього цього. Нам уже вдалося поспілкуватися з курсантами, і я розумію, що легко не буде. Але я до цього готовий.

Марія, одинадцятикласниця з Хмельницького

- Мені подобається цей вид діяльності, я себе надалі бачу лише в ньому. Хочу вступати на факультет правоохоронної діяльності. Я вважаю, що він мені підійде найбільше. Сьогодні я детальніше дізналася про обраний факультет, що я там буду вивчати, як буде проходити підготовка. В мене тут багато знайомих навчається, вони мені порадили цей факультет. Тобто вже є тут наставники та підтримка. Я не просто готова до військової служби, я з дитинства про неї мрію.

З потенційними прикордонниками поділилися своїм досвідом курсанти академії, різних напрямів підготовки. Вони на своєму досвіді вже відчули весь смак прикордонного життя. Тому сміливо розказали про плюси та труднощі навчання у Національній академії ДПСУ.

Богдан Мишаков, курсант IV курсу ОЗДК

 

- Академія дає нам усі необхідні знання, які знадобляться для охорони та захисту державного кордону. З другого курсу я обрав собі додаткову спеціальність - офіцер мобільних підрозділів. Хочу сказати, що в академії готують спеціалістів за багатьма напрямками і кожен вступник зможе знайти тут щось підходяще для себе. Майбутнім абітурієнтам хочу порадити набиратися терпіння, наснаги та займатися фізичною підготовкою, бо це тут одна з найважливіших складових. Найскладніше в навчанні курсанта, як на мене - це польові виходи. Коли ми виїжджаємо на полігон на певну кількість днів, це стрільби, ми можемо ночувати в полі, для цього потрібно мати трохи закалки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up