В Раду внесли законопроект про одностатеві партнерства: деталі

В Раду внесли законопроект про одностатеві партнерства: деталі
Фото ілюстративне
  • Законопроект дозволить реєструвати одностатеві шлюби без внесення змін до Конституції.

  • Ініціаторка стверджує, що в представників ЛГБТ-спільноти менше прав, аніж в решти громадян України, тож потрібно це виправити. 

  • Дізнавайтесь, які ж права передбачає законопроект для одностатевих партнерів, а в яких таки буде відмовлено. 

У вівторок, 7 березня, до Верховної Ради внесли законопроект про цивільні партнерства. У ньому йдеться про те, аби дозволити реєструвати одностатеві шлюби без внесення змін до Конституції. Цей законопроект подала на розгляд народна депутатка від партії “Голос” Інна Совсун. На своїй фейсбук-сторінці вона розповіла, що працювала над документом впродовж 9 місяців спільно з представниками ЛГБТ-спільноти. 

— Реєстровані партнерства — це новий інститут для тих, хто не може чи не хоче брати шлюб. Ним можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари. Я могла б сказати, що цього від нас вимагають західні союзники, — і це правда, вимагають. Та мене спонукало зареєструвати законопроект інше — я бачуся, я говорю з ЛГБТ-військовими, я чую про їхні проблеми. Я переконана, що як суспільство ми маємо виправити велику несправедливість, коли у частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших, — пояснила Совсун.

Вона додає, що “як суспільство ми дозріли, щоб вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду. Це доводять опитування: 56% українців повністю і скоріше погоджуються, що ЛГБТ-люди повинні мати право на цивільні партнерства”. 

Відео дня

 

Таким чином, цивільним (реєстрованим) партнерством можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари.

За словами Совсун, у разі ухвалення, закон допоможе визначити одностатевим парам взаємні права та обов'язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

Що передбачає законопроект

У нинішній версії законопроекту цивільні партнерства не передбачають:

Зі сторінки Інни Совсун

Совсун також зазначила, що наразі документа ще немає у публічному доступі. 

— Законопроект про реєстровані партнерства зараз на підписанні: його тексту немає в публічному доступі. Тому вирішила викласти сюди, у телеграм канал, для охочих ознайомитись, — написала вона.

Інфографіка СІД

Нагадаємо, 2 березня президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію про легалізацію в Україні одностатевих шлюбів. Він заявив, що для для цього потрібно внести зміни до Конституції, а це в умовах воєнного стану неможливо. Також Зеленський додав, що уряд працює над варіантом про цивільні партнерства. 

Опитування

А як ви вважаєте, чи потрібно узаконити одностатеві партнерства?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (133)
  • Читач12

    В очах Господа це э гидота !!! Ми бачимо рівень захворювання нашого суспільства.
  • Любов Мединська

    Позорисько!На фронт таких збоченців.І вся дур з голови вийде.Невже нема про що думати?Скільки покалічених життів!!! А тут хоч би не обійти увагою придурів.Гидко!
  • Галина Кравчук Лисюк

    Ужас
  • Оксана Тарахтій

    Фу.....

keyboard_arrow_up