В театрі Старицького проведуть виставу в підтримку Херсону

В театрі Старицького проведуть виставу в підтримку Херсону
Фото ілюстративне
  • Щорічний фестиваль “Мельпомена Таврії” у 2022 році пройде в особливому форматі.
  • В ньому візьмуть участь 57 театрів з 11 країн світу. 

«Мельпомена Таврії» — це  щорічний театральний міжнародний фестиваль, що проходить у місті Херсон у середині червня. За свою багатолітню історію, починаючи з 1999 року, фестиваль жодного разу не скасовувався і не переносився. Цьогоріч фестиваль змінив формат проведення. Участь у фестивалі візьмуть і театрали Хмельниччини. 

“Цьогоріч Мельпомена Таврії особлива. Як символ нескореності та сили української культури. Кожен театр-учасник фестивалю представлятиме виставу у власному приміщенні, у своїх містах та країнах. І приємно, що обласний академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького є частиною цього фестивалю”, - зазначають у Хмельницькій обласній раді. 

XXIIII Міжнародний фестиваль "Мельпомена Таврії" перенесли з тимчасово окупованого Херсона, та вже відкрили у Львові під гаслом "Мельпомена Таврії – Голос Херсонщини". У ньому братимуть участь 57 театрів з 11 країн світу – з України, Португалії, Чехії, Польщі, Туреччини, Грузії, Німеччини, Румунії, Франції та, вперше, Японії й США.

Відео дня

Фестиваль проходитиме з 10 червня по 19 червня 2022 року, у форматі офлайн і онлайн.

“Головною метою цьогорічного особливого фестивалю є солідарність із тимчасово окупованим Херсоном, аби кожен театр зробив свій творчий посил в підтримку українського міста, Херсонського театру імені Миколи Куліша та фестивалю «Мельпомена Таврії»”, - додають в Хмельницькій облраді.

В рамках фестивалю драмтеатр імені Михайла Старицького зіграє виставу «Кайдаші» на власній сцені 18 червня о 18 годині.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up