В Україні можуть запровадити воєнний стан. Що це означає

В Україні можуть запровадити воєнний стан. Що це означає
  • Відповідне рішення сьогодні розглядатиме Верховна Рада.
  • Запровадити воєнний стан хочуть через напад на українські військові кораблі у Керченській протоці.
  • Що зміниться для українців, якщо парламент підтримає пропозицію, читайте далі.

Сьогодні, 26 листопада, Верховна Рада України збереться для вирішення питання щодо запровадження воєнного стану. Про це повідомляє видання «Українська правда». Відповідне рішення запропонував прийняти Президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО у ніч на 26 листопада. Зазначається, парламент має зібратися на позачергове засідання о 16:00. Його проведуть у закритому режимі. Передбачається, що запровадять воєнний стан на 60 днів.

Що сталося у Керченській протоці

3 захоплених судна, 6 поранених військових та 23 зниклих — такі наслідки дій Росії у Керченській протоці учора, 25 листопада. Як повідомляє видання «Українська правда», зранку російські військові зустріли судна українських ВМС «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу», які йшли з Одеси до Маріуполя. Російський прикордонний корабель «Дон» протаранив українське судно. Згодом на допомогу українцям вийшли два артилерійських судна «Гюрза-1» та «Гюрза-2» з Бердянська. Пізніше росіяни перекрили прохід Керченською протокою для цивільних суден.

Після 13:00 з’явилися два ударні вертольоти ЗС РФ Ка-52, а потім винищувачі Су-25. Близько 14:00 росіяни посадили на мілину біля Керченського мосту суховантаж, яким повністю перекрили протоку. Після 19:00 українські судна спробували вийти з протоки, а о 20:00 з’явилася інформація про застосування зброї проти українських військових, унаслідок чого поранений один військовий. О 20:33 стало відомо, що російські прикордонники відкрили вогонь на ураження по українських суднах.

Відео дня
Анімація з сайту www.pravda.com.ua

О 22:00 повідомили, що 6 українських військових поранені. Крім того, окупанти захопили три українських судна — «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу». Зі ще 23 військовими зв’язок втрачено.

Що означає запровадження воєнного стану

Запровадити його можуть як на всій території України, так і на окремій її частині. Правовий режим воєнного стану передбачає ряд обмежень прав громадян. Загалом їх 24, однак запровадження воєнного стану не означає, що діятимуть усі, адже запроваджуватимуть їх вибірково. Обмеження стосуються різних сфер — від свободи волевиявлення до приватної власності:

  • трудова повинність
  • комендантська година
  • вилучення або відчуження майна
  • контроль за роботою ЗМІ
  • заборона проведення мітингів, виборів та референдумів
  • вилучення зареєстрованої зброї у громадян.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Кропивний

    Як це важко відриватись від кормушки, аж треба військовий стан впроваджувати. Ні один президент Незалежної України не впроваджував воєнний стан перед виборами. А останні 5 років в нас, що був мир? Може хватить гнобити свій народ , але який він свій, ми --  УКРАЇНЦІ, а вони жиди пархаті. Впровадження воєнного стану в даній ситуації -- це знущання, це геноцид над українським народом.
  • IGOR

    Как не стыдно?! Спецом сделали провокацию, ХОТЯ ПРЕКРАСНО ЗНАЛИ ЕЁ ПОСЛЕДСТВИЯ (я не верю, что они не понимали, к чему приведут такие действия), а теперь хотят ввести бессрочное политическое военное, чтобы не проврдить выборов. Позор власти, которая понимает, что её дни сочтены, но при этом делает всё, чтобы их не оторвали от кормушки. Очень плохие новости для нашей страны... 37 год просто...
  • Искра

    Зараз Петя і його кодло нагадують Гітлера зимою 1944 року.
    Так страшно їм втрачати владу.
    Та Народ з ним впорається як тоді, до 9 травня!
  • Наталія

    Ганьба нашій владі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили «горе-мати» з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up