У Києві запровадили карантин через коронавірус. Яка ситуація у Хмельницькому (ОНОВЛЕНО)

У Києві запровадили карантин через коронавірус. Яка ситуація у Хмельницькому (ОНОВЛЕНО)
Фото ілюстративне
  • Через смертельний вірус в Європі почали закривати навчальні заклади та вводити обмеження.
  • Вже від завтра у столиці закриють усі навчальні заклади.
  • Також обмеження уже діють у Чернівцях та Тернополі. 

 

Уханьський коронавірус продовжує ширитися світом. За даними ВООЗ, станом на ранок 11 березня 2020 року світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284  закінчились смертю, водночас 65 776 (55,2%) осіб одужали.

Наразі у Європі зареєстровано 18 057 випадків захворювання. Найбільше хворих зафіксували в Італії - 10 149 осіб. Через епідемію там напередодні ввели карантин. По всій країні заборонені всі масові заходи, громадянам рекомендували сидіти вдома. В кількох в'язницях заборонили візити родичів, пише "Радіо Свобода".

Інфографіка "ТСН"

Коронавірус в Україні

Відео дня

Зафіксували коронавірусу і в Україні та у всіх 7 сусідніх країнах. Нагадаємо, в Україні хворобу виявили 3 березня у мешканця Чернівців, який нещодавно повернувся з Італії. Це перший і єдиний наразі випадок в країні.

Як уточнили у МОЗ 11 березня, загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 43 підозр про захворювання на COVID-19. Наразі 1 зразок ще перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат.

А тим часом в Україні заговорили про необхідність введення карантину через хворобу. Зараз обмежувальні заходи діють у Чернівцях і області. Там закриті школи і виші на карантин, заборонено проведення масових заходів, в місті посилена дезінфекція, повідомляє РБК-Україна.

Крім Чернівців посилені заходи ввели ще кілька регіонів. Серед них і сусідня Тернопільщина.

  • "Від сьогодні, 11 березня, на території Тернопільської міської територіальної громади заборонили проводити масові заходи у закритих приміщеннях та вирішили максимально їх обмежити на відкритих майданчиках", повідомляє te.20minut.

У навчальних закладах Тернополя посилять контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів, зокрема зменшать тривалість уроків. На ринках міста будуть проводити дезінфекцію з використанням аерозольних генераторів. Змагання в Тернополі будуть проводити без глядачів. У лікарнях обмежать відвідування хворих, а всіх пацієнтів з високою температурою - і дорослих, і дітей - будуть обслуговувати вдома.

А ось у Києві від завтра, 12 березня, запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня. Як заявив мер Києва Віталій Кличко, у столиці буде тимчасово обмежений освітній процес школах, вишах та дитсадках.

Яка ситуація на Хмельниччині?

Як повідомила журналістам vsim.ua виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти та науки ХМР Світлани Губай, наразі (станом на 12:00) ситуацію моніторять і поки в місті не планують обмежувати навчальний процес в школах.

В обласній адміністрації також зауважили, що поки ніяких обмежень вводити не будуть.

ОНОВЛЕНО: Уже є офіційне розпорядження уряду щодо введення карантину та інших обмежувальних заходів по всій Україні від завтра, 12 березня.

Нагадаємо, з 5 березня у навчальних закладах Кам'янця-Подільського ввели обмеження масових заходів. Як пояснили у мерії, це зробили через те, що в школах міста відсутність учнів становила 9% від загальної кількості.

Додамо, що напередодні видання "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в уряді, повідомило про те, що 11 березня на засіданні уряду буде прийнято рішення про застосування обмежень у країні через коронавірус.

  • "Як передбачається, карантин буде оголошений на загальнонаціональному рівні, далі рішення будуть прийматися на рівні місцевої влади... Крім того, Кабмін планує ввести загальнонаціональне обмеження у вигляді заборони на проведення спортивних змагань та інших масових заходів", - йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за оновленнями на сайті vsim.ua.

У МОЗ радять дотримуватися стандартних рекомендацій для профілактики захворювання:

- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;

- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;

Читайте також:

Через коронавірус МАУ скасувала деякі рейси до 16 країн світу: що слід знати пасажирам

Результати перевірки на коронавірус у хмельничанина

Чи готовий Хмельницький до коронавірусу (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (108)
  • Галя Бандура

    Миронівка. Все є
  • Олена Смірнова

    Шок
  • Алла Устименко

    Це смішно но наверно захворів і  зразу вмер
  • Елена Тайна

    У нас теж на Волині карантин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up