В Україні повернули "пакунок малюка"

В Україні повернули "пакунок малюка"
112 Україна
  • Верховна Рада вирішила повернути одноразову натуральну допомогу породіллям, так званий "пакунок малюка".  
  • Батькам упродовж 30-денного терміну з моменту народження дитини надаватимуть набір товарів першої необхідності безкоштовно.

30 вересня Верховна Рада ухвалила закон про надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". Про це свідчить опублікований на сайті Верховної ради закон "Про внесення змін до закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка" (№3006а). За нього проголосували 264 народних депутати. 

"Пакунок малюка" – державна одноразова натуральна допомога, що надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину, за рахунок коштів державного бюджету.

Відповідно до закону, вартість "пакунку малюка" становить не менш як 3 розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі, та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини, пише УНІАН.

Відео дня

Отримати "пакунок малюка", в разі відсутності батьків, можуть усиновлювачі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни дитини.

Також "пакунок" можуть отримувати породіллі, які народили дитину поза межами медичного закладу.

У законі також зазначено, що з 1 липня 2021 року буде надано можливість отримувачам допомоги за їх бажанням отримувати виплату грошової компенсації замість натуральної форми такої допомоги. Опрацювати відповідний порядок доручено Кабінету міністрів.

Нагадаємо, з 2018 року кожна родина при народженні дитини отримувала спеціальний дитячий набір "бейбі-бокс". Проте у липні цього року "пакунок малюка" скасували, а замість нього запровадили грошову компенсацію у розмірі 5 тисяч гривень. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Аскольд

    Ну все. Кінець епохи бідності вже точно настав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up