В Україні значно збільшать щоденну кількість тестувань на коронавірус — МОЗ

В Україні значно збільшать щоденну кількість тестувань на коронавірус — МОЗ
Фото ілюстративне: pixabay
  • Зараз щодня проводять 5-6 тисяч тестів. 

В Україні планують збільшити кількість щоденних ПЛР-тестувань на COVID-19. Про це сьогодні, 27 квітня, на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, наразі таких тестів проводять 5-6 тисяч на день. Надалі їх будуть робити 8-10 тисяч. Збільшення кількості тестувань допоможе отримати реальну картину захворювання, переконує Степанов.

  • "Чим більше ми тестуємо, тим краще ми можемо контролювати ситуацію", — сказав він.

Щоправда, міністр уточнив, для того, щоб збільшити можливість тестувати, МОЗ закупило 4,5 тисячі українських ПЛР-систем. З їх допомогою можна проводити близько 450 тисяч тест систем. Також сьогодні, 27 квітня, МОЗ має отримати ще 160 тисяч українських ПЛР-тестів.

Відео дня
  • "Будемо далі закуповувати українські ПЛР-системи. Вони пройшли експертизи та відповідають за якістю світовим стандартам", — зауважив міністр.

Нагадаємо, виробником вітчизняних тест-систем є фірма "Укргентех". За даними сервісу YouControl, це товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване у Києві в грудні 2016 року. Основний вид діяльності — неспеціалізована оптова торгівля. Інших видів діяльності — 18, в тому числі дослідження й експериментальні розробки у сфері біотехнологій.

Читайте також:

Карантин та коронавірус: події і факти 27 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

В Україні COVID-19 виявили у понад 9 тисяч людей. Яка ситуація по областях

Від COVID-19 одужали двоє мешканців Городоцького району

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Лариса Календар

    Кошмар, скоро без цвісти буде, симптоми алергії теж приписуйте до вірусу, народ обізлився, брехунів проклянуть
  • Таня

    В Іспанії спадає, в Великобританії, хоч там було по 1000 померлих в день.
    Ну як було. Те що сказали и і показали те і було.
    В мого знайомого батько в Великобританії, йому 93 роки, в цього батька помер друг 81 рік. Це для мене такий вік....... від старості можна померти
  • Таня

    Про італійське містечко ви не правильно чули. Справа в тому, що в них десь с 9 березня, приблизно ввели суворий карантин. Вулиці реально були пусті. Але навіть після 3-4 тижнів ще були нові випадки хворих по 2000 і 4000 ну і відповідно померлих. Але потім карантин дав своє знати. Все вже спадає може тиждень 2й, а то і 3й.
    А в нас карантин був суворий тільки для закриття всього, а от деякі місця були відкриті. Всі самі знають які. Тому рівняти Україну з Італією недоречно.
    В нас ввели карантин десь 12 березня. І що? біля 10 000 тестів.
    Це так ніколи не закінчиться. Он розумні люди на новинах кажуть, за скільки днів- тижнів вони збираються всіх протестувати?
    Так по ходу через місяць в нас лишається тільки Літо. 3 міс.
    А далі осінь, куча людей постійно хворіє тим чи іншим.
    Пізно до них доходить як до жирафів. Специ на постах. Вже 2 місяці карантину, а вони зібрались  ще більше тестувати.
  • Олена Смірнова

    Чула про досвід Італійського містечка де зробили тести всім - виявили хворих і без симптомів теж, їх ізолювали - вірус подолали. Необхідно тестувати хочаб всіх тих, хто точно контактував із хворим, щоб не дати можливості безсимптомного поширення вірусу .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up