Вдвічі більше талончиків і лише “жива” черга. Як змінили оформлення “біометрики” на Пушкіна

Вдвічі більше талончиків і лише “жива” черга. Як змінили оформлення “біометрики” на Пушкіна
  • У лютому в паспортному столі на Пушкіна почали видавати вдвічі більше талончиків на “біометрику”.
  • Записуватись у зошит вже не потрібно, люди проходять в порядку “живої” черги.
  • В міграційній пояснюють, черги мають поступово зникнути.

Після отримання безвізу і у період літніх відпусток хмельничани почали “штурмувати” паспортний стіл. Найбільші черги - на Пушкіна, 15. Щоранку на другому поверсі біля терміналу - шеренга людей. Всі вони приходять, аби отримати талончик на прийом документів.

Щодня біля терміналу можна застати близько 30 людей

Що змінилося

Раніше зареєструватись на подачу документів кожного дня могли лише 24 людини. Таку кількість талончиків видавали через те, що саме стільки людей могли прийняти за один день. 12 з них відкривали в електронній черзі. Ще 12 можна було отримати у терміналі. Щоб зареєструватись, люди наперед записувались у зошит і рахували, коли прийде їхня черга.

Минулого тижня на Пушкіна оформленням біометричних документів почали займатись ще два працівника. Це дозволить обслуговувати більше людей кожного дня. Черги за талончиками мають поступово зменшитися.

Відео дня

- Кількість талонів зросла майже в 2,5 рази. Тобто тепер вони стали доступнішими як на оформлення закордонного паспорта, так і id-картки. На день доступно близько 80. Звичайно, що оформлення паспортів для виїзду за кордон залишається однією з найпопулярніших послуг, - розповідає головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю та ЗМІ управління міграційної служби в Хмельницькій області Лілія Квятковська.

Окремої кількості талонів на закордонний та id-картку немає. В міграційній пояснюють, одного дня більше людей може зареєструватися на подачу документів на id-картку, іншого - навпаки.

Як можна записатись

Зареєструватись на подачу документів хмельничани можуть онлайн через сайт Державної міграційної служби. Нові талончики стають доступними після 00:00 години. Їх видають на два тижні вперед. Тобто, завтра, 21 лютого, талончики будуть видавати на 7 березня.

- Люди можуть подати документи не лише взявши талончик онлайн або у терміналі. Окрім цього, доступний запис у поточну чергу сьогодні на сьогодні. При наявності необхідного пакету документів можна подати заяву на оформлення біометричного паспорту у той же день, - пояснює Лілія Квятковська.  

Отримати талончик можна і через термінал на Пушкіна. Раніше мешканці записувалися у зошит і ледь не щотижня приходили, аби не пропустити свою чергу. У списку було більше 5000 прізвищ. Але декілька днів тому від нього відмовилися. Чому, у паспортному столі не кажуть. Мовляв, зошит вели самі люди. Зараз же реєстрація проходить по “живій” черзі. Запис ведеться на місяць вперед.

Журналісти vsim.ua спробували зареєструватись в онлайн черзі на “біометрику”. Близько 00:05 на сайті відкрилось більше 20 талончиків на різні дати, з 9:00 до 16:00. Але відразу “вхопити” заповітний талончик не виходило, сервіс був перевантажений. Записатись вдалось ближче до першої години ночі. Крім цього, ми поцікавились у оператора, який видає талончики у терміналі. Вона підтвердила, що дійсно зараз щодня можна зареєструвати близько 20-25 людей. Але приходити варто зранку.

З початку року біометричні паспорти отримали вже 2200 людей. Також видали майже 1000 id-карток.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олексій Бобрик

    І варто відзначити прагне це робити за европейські мінімальні зарплати і живучи майже у злиденних умовах. На мій погляд, вони цілковиті дурні
  • Олексій Бобрик

    Яка велика кількість прагне піднімати економіку європейських країн, плюючи на економіку власної держави. Сподіваюсь, що ці зрадники звідти ніколи не повернуться
  • Виталий Кузьмяк

    Тількі минулого тиждня стало на два працівника більше.Мабуть керівництво не бацило церг , або не хотіло батичи?

    Звичайна адміністративна процедура перетворились на зневагу до людей-громадян , у державному масштабі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up