Вертоліт із Денисом Монастирським летів у гарячу точку на Харківщині

Вертоліт із Денисом Монастирським летів у гарячу точку на Харківщині
Фото зі сторінки помічниці-конкультатна у Київській міській раді Тетяни Кучеряшки
  • Сьогодні зранку розбився вертоліт надзвичайників. 
  • Він впав між дитячим садком та багатоповерхівкою. 
  • Правоохоронці вже почали розслідування та висунули перші версії. 
  • Також стало відомо, що керівництво МВС прямувало в одну з гарячих точок. 

У середу, 18 січня, в Броварах на Київщині сталась жахлива трагедія. Вертоліт надзвичайників розбився та впав між дитячим садочком і багатоквартирним будинком. У гвинтокрилі було 9 людей: шестеро чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС. 

Станом на 13.00 відомо, що внаслідок авіакатастрофи загинуло 16 людей, з них 3 дитини. Ще 30 людей отримали травми (з них 12 дітей). Усіх їх госпіталізували до лікарень, повідомляє заступник керівник Офісу президента Кирило Тимошенко. Пошукові роботи досі тривають.

ОНОВЛЕНО:
Станом на 15:45 у пошуково-рятувальні роботи завершено. В ДСНС повідомляють, що всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина. Також постраждало 25 осіб, з них 11 дітей. В управлінні додають, що Нацполіція проводила ідентифікацію фрагментів тіл. Саме тому кількість загиблих зменшилася. 

Відео дня

Трагедія забрала життя міністра МВС Дениса Монастирського та його заступника Євгенія Єніна, а також держсекретаря Юрія Лубковича. 

На місці спалахнула величезна пожежа. Пошкоджено дитячий садок, вибито вікна в багатоповерхівці, пошкоджено 3 легкових автомобілі. 

Під час брифінгу Кирило Тимошенко повідомив, що гвинтокрил прямував в одну з гарячих точок, де тривають бойові дії, перед тим, як сталась аварія. Про це повідомляє Українська правда

— Мета польоту – по справах. В одну з точок… можна так сказати…гарячих, які є у нас в країні, де проходять бойові дії. Туди направлявся міністр внутрішніх справ, — заявив Тимошенко. 

Згодом начальник управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що вертоліт летів на Харківщину. 

Сьогодні я мав зустріти, мав потиснути руки, мав…  побачити не тільки керівників, ні, - Друзів, яких Поважав, яких чекав. Розмовляв вчора, сьогодні, зі всіма, хто був на борту, поговорив і виїхав зустрічати, зустрічав, — пише Тимошко

Президент Володимир Зеленський відреагував на катастрофу та повідомив, що доручив Службі Безпеки та Нацполіції з'ясувати обставини трагедії.

— Станом на цю хвилину загинули три дитини. Невимовний біль. Гвинтокрил упав на територію одного з дитячих садочків. Денис, Євген, Юрій, команда МВС... справжні патріоти України. Світла памʼять усім, чиї життя забрав цей чорний ранок! — зазначив Зеленський

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак назвав загиблих справжніми патріотами та людьми честі.

— Денисе, ти був одним із тих, хто ще більше проявився після 24 лютого. Був тут з першої хвилини, працював нон-стоп. Справжній, надійний, інтелігентний, ти багато зробив для нашої перемоги. Співчуваю близьким загиблих, співчуваю батькам дітей. Все це дуже боляче, — написав Андрій Єрмак

Нагадаємо, Денис Монастирський був родом з Хмельниччини. Керівник області Сергій Гамалій повідомив, що вони навчалися в одному закладі. 

— Трагедія! З нашим земляком Міністром Денисом Монастирським разом вчилися у вузі. Висловлюю співчуття рідним та близьким! Це велика втрата для держави та нас усіх, — написав Гамалій. 

Денис Монастирський навчався у Хмельницькому університеті управління та права. У 2000 році працював на посаді юрисконсульта ПАТ «Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Пресс». А з 2005 по 2016 рік викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз.

На фото - Денис Монастирський

Додамо, що СБУ вже розпочала розслідування щодо падіння гелікоптера у Броварах. Наразі правоохоронці розглядають декілька версій. Серед них:

Правоохоронці зазначають, що наразі встановлюють всі причинно-наслідкові зв’язки і деталі трагедії. 

Надзвичайники додають, що вертоліт ДСНС ЕС-225 неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався, бо міг одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна, кажуть, був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. 

Далі фото Тетяни Кучеряшки

Колектив редакції vsim.ua висловлює щирі співчуття сім’ям та близьким загиблих і постраждалих в цій жахливій трагедії. 

Читайте також: В авіакатастрофі загинув хмельничанин і міністр внутрішніх справ Монастирський

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up