Вибухотехніки з Хмельниччини розміновують звільнені від рашистів території

Вибухотехніки з Хмельниччини розміновують звільнені від рашистів території
Фото - Сектор комунікації поліції Хмельницької області
  • Наші поліцейські-вибухотехніки допомагають розміновувати звільнені від окупантів населені пункти. 

Багато населених пунктів у зоні бойових дій звільнили від окупантів. Залишаючи території, загарбники навмисно позалишали безліч вибухонебезпечних пасток. З ними "ведуть боротьбу" фахівці. Серед них і вибухотехніки Хмельницької області, які вирушили на розмінування до звільнених населених пунктів. 

Серед фахівців і хмельничанин Олексій Марчук, який разом з трьома колегами-поліцейськими більше місяця займається розмінуваннями. Розповідає, що особисто йому з напарником довелося знімати понад десяток розтяжок, облаштованих з протипіхотних мін та гранат, які окупанти встановлювали на підходах до своїх позицій. Про це повідомляють у Поліції Хмельницької області.

  • Спочатку ми рахували їх (боєприпаси) сотнями, тисячами… Тепер лік перейшов на вантажівки — раз у кілька днів завантажуємо доверху КАМАЗ і веземо на знищення у спеціально відведене місце, — говорить вибухотехнік. — За цей час, що ми тут працюємо з командою, окрім іншого, знищили ще й більше десятка авіабомб ФАБ-250 і ФАБ-500. Щоб ви для себе зрозуміли, якщо ФАБ-500 влучає у велику будівлю, то знищує її вщент без шансів на виживання, - розповів поліцейський. 

Скільки ще роботи залишилось, важко уявити. Адже вибухотехніки додають, разом з розмінуванням необхідно обстежити кожен клаптик землі і обійти кожну оселю, щоб переконатись, що тут - безпечно.

Відео дня


 Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up