Від нових тарифів до шкільного меню: ТОП-5 найпопулярніших новин на ВСІМ за тиждень

Від нових тарифів до шкільного меню: ТОП-5 найпопулярніших новин на ВСІМ за тиждень
ua.depositphotos
  • Підготували невеличку добірку з найбільш популярних новин за тиждень.  

 

1. З 1 липня для українців здорожчає ціна на електроенергію – Кабмін

Вже з 1 липня в Україні діятимуть нові тарифи на електроенергію. Чинний тариф – 1,68 гривні за кіловат-годину буде дійсним лише до кінця червня.

Як інформують у Міненерго, тариф для кожного регіону буде відрізнятись. До прикладу, у Київській та Дніпропетровській областях ціна коливатиметься від 2,60 до 2,96 гривень. А в Івано-Франківській і Луганській областях – від 3,70 до 4 гривень за кіловат. Додають, що це пов’язано з різним тарифом на розподіл: у Києві він найнижчий, а в Луганській області відповідно – найвищий.

Відео дня

2. Офіційно: у Хмельницькому зросла вартість проїзду

У Хмельницькому підвищили тарифи на проїзд у громадському транспорті. Таке рішення 27 травня прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради. Воно набуде чинності 1 червня.

Зростання вартості стосується проїзду в автобусах та тролейбусах, в тому числі місячних та квартальних проїзних квитків. Вартість разового проїзного квитка в тролейбусі різнитиметься залежно від способу оплати — готівкою або електронним квитком. Крім того, тепер вартість проїзду в автобусах не залежатиме від часу доби, як це було раніше.

3. Світлана з Хмельниччини має 8 дітей. Ми перевірили, як вони живуть

Богдана, Катя, Юля, Ліза, Маша, Коля, Мар’ян і Даян. Всі ці діти - рідні брати й сестри, які мешкають в селі Вихрівка в Дунаєвецькому районі. Найстаршій 11 років, молодшому - 1 рік. Ми навідалися в гості до сім’ї, поспілкувалися із мамою й дізналися, як вони живуть.

4. На Сході загинув мешканець Хмельниччини 

У Луганській області поблизу селища Новотошківське загинув мешканець Хмельницької області Максим Польовий. Це сталося у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Відомо, що причиною смерті військового є постріл ворожого снайпера.

На момент смерті Максиму Польовому було 37 років. У нього залишилися дружина, діти та батьки. Народився військовий у Наркевицькій ОТГ.

5. Показали, як виглядатиме нове 4-тижневе шкільне меню для учнів (ФОТО)

Із 1 вересня 2021 року в українських школах впровадять нове меню для учнів зі 160 страв. За словами розробника меню шеф-кухаря Євгена Клопотенка, раціон учнів стане більш збалансованим та різноманітним. Він також зазначив, що страви з меню можна використовувати залежно від кратності харчування у кожному закладі освіти.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up