Відомий футболіст і ОУНівець: кого хочуть зробити почесними громадянами Хмельницького

Відомий футболіст і ОУНівець: кого хочуть зробити почесними громадянами Хмельницького
  • Виконком Хмельницької міськради планує розширити список почесних громадян міста.
  • Звання мають присвоїти футболісту Володимиру Антонюку і ОУНівцю Зіновію Комарницькому.

На сайті Хмельницької міськради з’явився новий проект рішення виконавчого комітету. Згідно із ним, планують розширити список почесних громадян міста. Таке звання хочуть присвоїти двом особам: Володимиру Антонюку і Зіновію Комарницькому. Останньому - посмертно.

Антонюк Володимир Петрович народився 10 травня 1979 року в місті Ізяслав Хмельницької області. У 1998 році закінчив Камянець-Подільський планово-економічний технікум та у 2002 році Подільську державну аграрно-технічну академію. Хмельничанин - відомий футболіст паралімпійської збірної України, де виступають гравці із вродженими наслідками дитячого церебрального паралічу. Ставав чемпіоном та призером чемпіонатів світу, Європи, паралімпійських ігор, переможцем інтерконтинентального та всесвітніх спортивних ігор. Був капітаном збірної України і неодноразово визнавався кращим гравцем на різноманітних турнірах.

Комарницький Зіновій Андрійович народився 10 січня 1931 року у селі Комарники Турківського району Львівської області. Працював і жив у Хмельницькому. У 1950 році Зіновій вступив до молодіжної організа́ції украї́нських націоналі́стів (ОУН), за що й було заарештовано та відправлено до міста Воркута на примусові роботи у шахтах. Був головою Хмельницької обласної управи Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені Героя України генерала Романа Шухевича –«Тараса Чупринки». Упродовж 2009-2015 років Зіновій Андрійович був головою обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в'язнів та репресованих, а також членом громадської організації «Хмельницький Майдан». 30 серпня 2017 року Комарницький Зіновій Андрійович помер та був похованим на кладовищі у мікрорайоні Ракове міста Хмельницького.
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юльчик Волошина-Поха

    Володимиру Антонюку
  • Таня Ольхова

    Антонюк Володимир -легенда паралімпійського спорту!!!!

    Заслужений майстер спорту України з футболу серед спортсменів з наслідками  Чемпіон Європи 2002 рік, чемпіон світу 2003 рік. Чемпіон XII літніх Паралімпійських ігор в Афінах. Чемпіон Європи 2006 рік, бронзовий призер чемпіонату світу 2007 року, чемпіон XIII  літніх Паралімпійських ігор в Китаї. Бронзовий призер чемпіонату світу у 2011 році. У 2012 році став срібним призером на XIV Паралімпійських літніх іграх в Лондоні. У 2014 році став чемпіоном Європи, а 2015 чемпіоном світу. Чемпіон XV Паралімпійських літніх ігор в Ріо-Де-Женейро.
  • Freer

    Зіновію Комарницькому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up