Відвідувачі ТРЦ «Квартал» загороджують проїзд до багатоповерхівки

Відвідувачі ТРЦ «Квартал» загороджують проїзд до багатоповерхівки

Мешканці шістнадцятиповерхівки на Подільській, 25 жаліються, що не можуть на власних автомобілях добратись до свого під’їзду. Навіть скаргу до міської ради написали з проханням встановити дорожній знак, який заборонить паркуватись. У ТРЦ «Квартал» проблему обіцяють вирішити вже протягом тижня. 

У самому центрі міста біля кафетерію «Вінегрет» по Кам’янецькій асфальт вкритий суцільними ямами. Цю ділянку називають ледь не найпроблемнішою. Щодня тут ставлять автомобілі для парковки. Близько місяця тому поблизу відкрився ТРЦ «Квартал». Після його офіційного відкриття припаркованих автівок суттєво побільшало.

Мешканці сусідньої багатоповерхівки, що на Подільській, 25 почали скаржитись на те, що їм важко проїхати на власному автомобілі до будинку. Мовляв, таксисти та автівки, на яких приїжджають люди у торговельний центр, загороджують дорогу до шістнадцятиповерхівки. Згадують і про обіцяні 200 паркомісць, які мали бути у ТРЦ «Квартал».

В двір будинку на Подільській, 25 хмельничанам заїхати важко- Як тільки відкрився «Квартал» ні я, ні інші мешканці будинку не можуть заїхати на своєму автомобілі на подвір’я. Клієнти торговельного центру і таксисти паркуються як попало і де попало. Тому ми попросили владу встановити там знак 3.34. "Зупинка заборонено" в проїзді до двору. Після того ж відкриття ТРЦ "Квартал" або одночасно на парковці перед «Вінегретом» з'явився синьо-жовтий паркан. Зроблений він був нібито для того, щоб забезпечити під'їзд вантажних авто для розвантаження в магазині. Водії, яким не вистачає місця припаркуватись там, паркуються все в тому ж проїзді у двір Подільської, 25, - розповідає хмельничанин Андрій.

Відео дня

Керівництво торговельного центру про проблему знає і запевняє, що парковка має з’явитись вже за тиждень. Не заперечують і про те, що дорогу загороджують саме їхні клієнти.

- Ми бачимо, що машини перекривають рух. І як водії це добре розуміємо. Максимум за тиждень відкриється наша парковка. Вона матиме до 400 паркувальних місць. Думаю, це вирішить проблему, - каже представниця ТРЦ «Квартал» Світлана Баранська.

Відгородитись від імпровізованої парковки вирішили у кафетерії «Вінегрет». Вони поставили біля закладу патріотичний парканчик. Кажуть, що поставити загородження вирішили через те, що до кафетерію не можуть під’їхати автомобілі з товаром. У міській раді журналістам «ВСІМ» повідомили, що дозвіл у кафетерію «Вінегрет» на зведення парканчика є. Отримали вони його ще у лютому цього року, коли головним архітектором міста був Віктор Дунаєвський.

- Містобудівні умови для кафетерію «Вінегрет» видав ще у лютому Дунаєвський. Там передбачається реконструкція, фактично це добудова по лінії Біг-Бургера. Тому паркан поставити вони мали право. Питання лише в тому, наскільки законно видали містобудівні умови, - розповідає «ВСІМ» заступник міського голови Андрій Бондаренко. 

До патрульних звернень щодо нагромадження автівок при в’їзді у двір та перешкоджання руху не поступало. Натомість копи кажуть, що паркуватись хмельничани мають право поблизу кафетерію «Вінегрет».

- Справа від ТРЦ «Квартал» в сторону підземки можна ставити автомобілі. Там це дозволено. А от на в’їзді у двір автомобіль може стояти лише з одного боку. Для того, аби міг заїхати інший автомобіль достатньо 2 метрів. Якщо автівки будуть порушувати правила, то мешканці можуть викликати патрульних. Порушників за перешкоджання покарають на 510 гривень штрафу, - каже речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Черещ патріотичний паркан автомобілі паркуються за нимКафетерій "Вінегрет" поставив і знак, що парковка забороненаПроходити біля парковки хмельничанам важко не лише через ями, але і через кількість машинТротуар біля кафетерію "Вінегрет" розтрощений

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up