“Відвідувачі зможуть постріляти”: якою буде криївка у Хмельницькому і коли запланували відкриття

“Відвідувачі зможуть постріляти”: якою буде криївка у Хмельницькому і коли запланували відкриття
  • У Хмельницькому розпочали облаштування повстанської криївки.
  • Журналістка vsim.ua дізналася, що там буде і коли планується відкриття.

Новина про облаштування в Хмельницькому повстанської криївки зацікавила багатьох читачів vsim.ua. Містяни писали в коментарях, що це доволі гарна ідея. На якому етапі підготовка закладу до відкриття? Що вже встигли зробити і хто зможе відвідати криївку? Відповіді на всі ці запитання дізнавайтеся в цьому матеріалі. 

Перш ніж розповісти про новий заклад у Хмельницькому, нагадаємо, що собою представляє криївка. Це військово-оборонна й господарська споруда Української повстанської армії, яка знаходиться під землею. У Хмельницькому криївка буде розташована в приміщенні тиру Спортивно-культурного центру «Плоскирів». Раніше хмельничан вже просили приносити туди речі «радянської» епохи: скрині, шафи, текстильні вироби й посуд. Все це потрібно для облаштування криївки. 

“Відвідувачі зможуть постріляти”

Так, хмельничанин Максим приніс до криївки старовинний баняк, в якому можна було готувати їжу. А також німецький акордеон, орієнтовної дати випуску 1930-1940 років. 

Відео дня

Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и на открытом воздухе

Організатор культурно-дозвіллєвої діяльності СКЦ “Плоскирів” Ольга Шевцова розповіла, що містяни надали не дуже багато речей. Проте всього, що є, вистачить для створення колоритної атмосфери. Все облаштують в приміщенні тиру, який буде діючим. Тож хмельничани зможуть постріляти й зануритися в історію. 

Роботи планують завершити до кінця літа

Наразі у криївці тривають внутрішні роботи. Нещодавно закінчили оздоблювати стіни деревом. Тепер же взялися за стелю, а згодом справа дійде до підлоги. Її панують зробити глинобитною. Ольга Шевцова каже, що вже після цього заклад оснащуватимуть меблями й виставлятимуть всі експонати. 

Попередньо роботи в закладі планують завершити до кінця літа. Однак остаточної дати відкриття поки не називають. Оскільки ситуація в країні є не стабільною. Вхід до криївки буде платним. Кажуть: “Ціна буде незахмарна”. 

Відвідувати криївку зможуть люди будь-якого віку. Дітям розповідатимуть історію у форматі інтерактивів. Для того, щоб було цікаво і дорослим, хочуть запровадити цікаві квести. 

Читайте також: Хмельницький священик упц розповів чому закрив храм перед труною Героя

Возможно, это изображение 2 человека и на открытом воздухе

Возможно, это изображение 5 человек и на открытом воздухе

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Alex Pavlovich

    Абсурд.За чий кошт?Війна закінчилась?
  • Читач63

    Краще робити навчальні табори , по підготовці  бійців.. ніж бізнес
  • Нелли Андзёшина

    Главное вовремя.
  • Ульяна Білашевська

    Саме зібралася до вас постріляти щоб навики відновити. Бо на війну з чотирма малими дітьми не хочуть брати, але якщо, не дай Бог війна прийде до мене, то треба би бути готовим.

keyboard_arrow_up