Вихідні та свята у квітні 2023: скільки відпочиватимуть хмельничани

Вихідні та свята у квітні 2023: скільки відпочиватимуть хмельничани
Фото ілюстративне

Дізнавайтесь скільки вихідних буде в наступному місяці та які свята відзначатимемо. 

Квітень — це другий місяць весни, який, зазвичай, рясніє великодніми святками. У квітні є 30 днів. Він має чимало державних та професійних свят. Детальніше про них та вихідні й робочі дні розповідає Уніан.

У квітні 2023 ми відзначаємо найважливіше християнське свято — Великдень. Крім нього, будуть ще кілька важливих свят і пам'ятних дат: Благовіщення Пресвятої Богородиці, День Землі і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф. 

Вихідні та робочі дні квітня

У квітні 30 днів. З них 20 днів — робочі, решта 10 днів — офіційні вихідні. В умовах воєнного стану вихідні на свята не передбачаються законом, а отже офіційно українці відпочиватимуть лише по суботах і неділях.

Відео дня

Вихідні на Великдень 

Цьогоріч 17 квітня мав би бути вихідним, як другий день відзначення Великодня. Згідно зі ст.73 Кодексу законів про працю, оскільки Великдень випадає на вихідний день, то понеділок після нього має бути теж вихідним. Але в Україні триває воєнний стан, тому додаткові дні для відпочинку на державні свята можуть бути робочими. 

Календар квітневих свят

Православний календар на квітень 2023 - перелік свят

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Шматько

    До речі, всі свята  це просто випадають на вихідні
  • Читач29

    А що католицькі свята вже відмінили ? Головне не забути про православні...  Чому не поважати католиків ? У нас також і вербна неділя є і Великдень.

    Маріанна Дубова reply Читач29

    зате міжнародний день циган не забули

keyboard_arrow_up