Вихідні та свята у липні 2023: скільки відпочиватимуть хмельничани

Вихідні та свята у липні 2023: скільки відпочиватимуть хмельничани
Колаж vsim.ua
  • У липні 10 днів будуть вихідними та 21 — робочий.

  • Які свята відзначатимемо наступного місяця?

Вже цього тижня розпочинається липень — середина літа. Цього місяця буде вдосталь церковних, небагато державних, але багато професійних свят. Детальніше про них та вихідні й робочі дні розповідає РБК-Україна.

Вихідні та робочі дні червня

У липні є 31 календарний день. З них 21 — робочий, решта 10 днів — офіційні вихідні. 

  • Відео дня
    /li>
Зображення ТСН

У липні відзначатимемо багато цікавих свят. Серед них нове — День Української Державності. Його було офіційно запроваджено лише минулого року під час воєнного стану. День Української Державності буде відзначатися 28 липня.

Цього року воно припадає на п'ятницю і згідно зі статтею 73 "Кодексу законів про працю" цей день мав би бути вихідним. Проте через дію воєнного стану в країні, який наразі продовжено до 18 серпня, додаткових вихідних у липні 2023 не буде.

Головні свята у липні

Календар головних православних свят на липень

Також до 11 липня включно триває Петрів піст. Він розпочався ще 12 червня і є одним із чотирьох багатоденних постів протягом року. Цей піст також називають Петрівкою.

Він не вважається суворим, адже під час нього можна вживати їжу рослинного походження з олією (крім понеділка, середи та п’ятниці), а ще рибу (на вихідні). Під час Петрового посту заборонено вінчатися та хрестити дітей, а от сповідуватися та причащатися навпаки потрібно.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up