«Вікі любить пам’ятки»: два фото хмельничан потрапили у десятку найкращих

«Вікі любить пам’ятки»: два фото хмельничан потрапили у десятку найкращих
  • Визначили найкращі фотографії культурної спадщини України. 
  • Роботи хмельницьких фотографів зайняли друге та четверте місце. 

«Вікі любить пам’ятки» — найбільший у світі фотоконкурс об’єктів культурної спадщини для ілюстрування статей у Вікіпедії. Його організовує ГО «Вікімедіа Україна».

Наразі українська частина міжнародного конкурсу оголосила результати. Обрали десять світлин – переможців національного етапу «Вікі любить пам'ятки / Wiki Loves Monuments Ukraine 2023». Світлини хмельничан потрапили у ТОП-10. 

Відео дня

На другому місці – світлина скелі з водоспадом у Маліївцях. Її зробив хмельничанин Олександр Соленцов 8 жовтня 2017 року. 

Також у десятку найкращих потрапила світлина хмельничанина Сергія Зиська. Його осіння панорама Хрестовоздвиженської церкви у Кам'янці-Подільському – на четвертому місці. Про досягнення фотограф написав на власній сторінці у Фейсбук. 

Загалом пропонуємо переглянути всі фото, які перемогли у національному етапі конкурсу нижче:

Довідка:

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 40 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією «Вікімедіа Україна».

Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up