“Він - наша гордість”. Хмельницький попрощався з воїном Олексієм Лопатіним

“Він - наша гордість”.  Хмельницький попрощався з воїном Олексієм Лопатіним
  • Капітан Олексій Лопатін загинув у боях за вільну Україну 15 травня. 
  • Йому було 53 роки. У нього залишилась мама, кохана дружина і син. 
  • У день прощання Герою присвоїли нове звання…але вже посмертно. 

Добрий, чуйний, веселий, він - наша гордість…Такими словами відгукуються про 53-річного Олексія Лопатіна. Сьогодні, у День вишиванки, Хмельницький попрощався зі своїм Героєм. Кохана дружина більше ніколи не побачить чоловіка, а мама - рідного сина. Та від гіркої втрати плакали не лише вони. 

Віддати останню шану захиснику десятки хмельничан прийшли до будинку ритуальних обрядів на Святослава Хороброго (раніше Толстого). 

Біля труни з воїном кладуть синьо-жовті хризантеми і червоні гвоздики. Поруч його портрет. На фото Олексій Володимирович щиро посміхається. Дружина мовчить і витирає сльози. Біля загиблого сина сидить матір, майже не відводячи погляду від його тіла. 

Відео дня

Присутні запалюють свічки і моляться за душу новопреставленого захисника. Священнослужителі читають молитву і “відспівують” ще одного Героя, якого втратила Україна. 

Попрощатись з Олексієм Лопатіним прийшли його друзі, сусіди і навіть пересічні хмельничани, які не були знайомі з військовим, але яким не байдуже. 

  • “Я пам’ятаю його дуже хорошим, веселим. Це мій сусід. Він дуже добрий, чуйний”, - напівпошепки каже журналістці vsim.ua сусідка Олексія Володимировича. 

За її словами, у захисника залишилась дружина, мама і дорослий син. 

Хороший хлопець”, - так коротко і з болем в очах охарактеризував воїна його сусід Олександр Михайлович, полковник у відставці. 

Віддати шану Олексію Володимировичу прийшли і його побратими. 

  • “Це страшна втрата для нас. Це наш побратим. Велика вдячність родині і мамі за те, що виховали такого воїна. Це наша гордість”, - звернувся до сім’ї і присутніх побратим. 

Сьогодні, 19 травня, капітану Олексію Лопатіну присвоїли нове військове звання. Віднині і назавжди він залишиться майором

Над труною з Героєм зачитали витяг з наказу про присвоєння чергового військового звання…посмертно. 

  • “Лопатін Олексій Володимирович - наш земляк, герой, офіцер, наш захисник…Сьогодні ми всі разом проводимо його в останню путь. Проводимо на Алею Слави, де спочивають наші герої, наші захисники. Проводимо Олексія Володимировича зі словами співчуття. Прошу пробачення в сім’ї, в родини, тому що ми сьогодні жодними словами не зможемо зарадити вашу біль. Проводимо Олексія Володимировича зі словами подяки. Співчуваємо і дякуємо…”, - сказав міський голова Олександр Симчишин. 

Військовий ЗСУ Олексій Лопатін загинув 15 травня. 


 



Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (95)
  • Людмила Сапач

    Світла пам'ять Герою!
  • Галя Малюк

    Вічна память
  • Михаил Визенталь

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ !СЛАВА УКРАЇНІ !ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
  • Olga GRS

    Царство небесне...

keyboard_arrow_up