«Він вибрав Україну»: на Хмельниччині відкрили меморіальну дошку військовому Едуарду Клочанику

«Він вибрав Україну»: на Хмельниччині відкрили меморіальну дошку військовому Едуарду Клочанику
Тут і далі фото Хмельницького ТЦК та СП
  • У рідному селі Героя йому встановили пам’ятний знак. 

  • Друзі кажуть, він був справжнім патріотом і не боявся бігати під ворожими обстрілами. 

Едуард Клончаник був розвідником із села Лапківці Чорноострівської громади. Він загинув 26 лютого в Херсонській області, захищаючи незалежність та цілісність України від зазіхань російського агресора. 

— Бути воїном — жити вічно! Загинув воїн, патріот, розвідник! Едуард Клочаник! Едік був надпотужною людиною! Це воїн, який бігав під ворожим обстрілом з СПГ на плечі! Сильний, хоробрий, відважний! Вічна пам‘ять і слава тобі, Друже! — написав його товариш

У п’ятницю, 28 липня, в рідному селі загиблого бійця, біля пам’ятного знака на честь воїнів, односельці йому відкрили меморіальну дошку. Про це розповіли у Хмельницькому терцентрі комплектування та соціальної підтримки. 

Відео дня

Відкрити пам’ятну дошку дружина та сестри Героя. Вшанувати пам’ять Едуарда Клочаника прийшли рідні, жителі села, військові. 

— Він пішов захищати рідну землю, нашу Батьківщину. Едуард до останньої краплі крові боронив неньку – Україну. Він назавжди залишиться у нашій пам’яті, у наших серцях Героєм. Низький уклін та вічна пам’ять воїну, — сказав представник Хмельницького РТЦК та СП майор Олександр Мельник.

Відтепер пам’ятний знак буде постійним спогадом наступним поколінням про патріотизм і героїзм воїна. Під час заходу присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання та поклали квіти та свічки до меморіальної дошки, яка була освячена представником духовенства, отцем Михайлом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ValeriyAntonina Krutson

    Вічна і світла пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up