Вінницького поліцейського «посунули». Чи пройде із хмельницьким прокурором?

Вінницького поліцейського «посунули». Чи пройде із хмельницьким прокурором?
У Хмельницькому активісти пішли за вінницьким сценарієм: палаючі шини, обвинувачення в корупції, неадекватності, бездіяльності та беззаконності… Все це Олег Синишин сприймав на диво спокійно і чітко дав зрозуміти усім, що старання активістів марні. Звільнятися він попросту не буде. Каже – працює чесно.

Під стінами  прокуратури Хмельницької області сьогодні, 5 квітня, було по-справжньому гаряче. І без того теплу погоду підігрівали не лише палаючі шини, а й зовсім недитячі емоції та висловлювання.

Як все розпочиналося

Близько 50 активістів прийшли під стіни Хмельницької обласної прокуратури в обідню пору. Спочатку хотіли просто поговорити із її керівником Олегом Синишиним та  попросити його написати заяву на звільнення. Це був один з планів дій. Готувалися вони й до більш гучного шоу. Шини від автівок  принесли не просто так.

Відео дня

Олег Синишин не захотів добровільно вийти та поспілкуватися. Не спонукали його це зробити і підпалені під будівлею шини. Та активістам з боями все таки вдалося прорватися в приміщення прокуратури. Лише після цього Олег Синишин вирішив піднятися із свого крісла та вийти до людей. Надіявся, що усі помістяться в невеличкому кабінеті для прийому громадян. Там усім було тісно. Тому Олег Синишин, із на диво спокійним виразом обличчя, попрямував на вулицю.

Прокурорська декларація

Не показував він своїх емоцій і тоді, коли стояв посеред натовпу журналістів з камерами та вислуховував усі звинувачення від розлюченого люду. Розпочали активісти із короткого опису промахів у роботі прокуратури. Описали декілька справ, які, на їхню думку, просто «заминаються». Була під прокуратурою й мама Євгенія Косюк. Її доньку зґвалтували. У жінки також забрали двох дітей. Вона відкрито заявила, що сина з донькою викрали і змусили їх написати заяву проти рідної матері.

Організатори сьогоднішньої «гарячої» акції запевнили, що це лише один із сотні випадків, де простежуються незаконні вчинки чи проста бездіяльність зі сторони прокуратури. Мовляв, Олег Синишин далеко не єдиний в Україні прокурор, якого потрібно звільнити.

Згадали Синишину і про його декларацію про доходи. Прокурор ще не встиг оприлюднити такий документ за 2015 рік. Тому запитали у Синишина лише про доходи за 2014-ий. Тоді він задекларував 219 тисяч гривень заробітку, дороговартісну автівку «Toyota RAV4» та дві квартири загальною площею 85 квадратних метрів. На думку активістів, прокурор чимало своїх статків приховав. Здивувало їх і те, що вищезгаданий автомобіль був придбаний в той час, коли люди власні кошти віддавали на допомогу армії.

Вінницький відбиток

У березні ці ж громадські активісти добилися звільнення головного поліцейського сусідньої Вінницької області Антона Шевцова. Звинувачували його в сепаратизмі.. Вікторія Середюк (голова «Автомайдан. Хмельниччина»), Наталія Вишнівська (депутат Хмельницької обласної ради від партії «За конкретні справи»), Іван Кушнір («Хмельницький. Самооборона та громадський контроль») та інші допомагали добитися свого вінницьким колегам. Тепер їхні друзі приїхали до Хмельницького. Вони виявилися скандальнішими від хмельничан. «Запалював» сьогодні гість із Рівного Сергій Зейналов. Він найбільше звинувачував Синишина. Іноді «гнув мати».

Якою б не була акція, конкретних результатів вона не принесла. Поки що. Олег Синишин звільнятися не збирається. Тому добиватися цього активісти будуть вже в Києві. Більш масштабним має стати протест саме там. Його організують в п’ятницю, 8 квітня. Хмельницькі активісти запевнили, що братимуть в ній безпосередню участь. То ж слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • PAL

    На видео видно, что это пркочмо, унижен, раздавлен и нечего людям сказать.
  • Анонім

    придурки
  • Анонім

    боже, как они задолбали!!! куча дегенаратов решает кому быть прокурором!

    не решайте за всех людей! уже наделали беды!

    пугает будет как с сбу! А ты иди сделай ремонт, купи тролебусы,которые сожгли,ВОСКРЕСИ ЛЮДЕЙ -невинно убиенных ! Восстанови пол Украины,которая в пепле! Захотелось на место прокурора - стать у того же корыта! Весь смысл это занять себе хлебные  места!

    Анонім reply Анонім

    Згідний.
  • Анонім

    А що Середюк і Вишнівську не влаштовує у цьому прокурорі? Він як і інші прокурори України звісно був проти відставки Шокіна. Але і Герега голосував проти відставки Шокіна. А ці дві "активістки" йшли у депутати  і є депутатом Вишнівська від партії Гереги "За конкретні справи". Якось не послідовно діють. Татусь може покарати)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up