Власник “СВ” Вікарчук хоче ліквідувати Хмельницьку міську раду: що відповів Симчишин (ФОТО, ВІДЕО)

Власник “СВ” Вікарчук хоче ліквідувати Хмельницьку міську раду: що відповів Симчишин (ФОТО, ВІДЕО)
  • Власник “СВ” вже кілька тижнів конфліктує із поліцією, СБУшниками, а тепер - із представниками місцевої влади. 
  • Віктор Вікарчук вважає міську раду та виконавчі органи не легітимними.
  • За його словами, все це потрібно ліквідувати і створити по-новому
  • Він вирішив почати із Хмельницької міської ради, до якої прийшов сьогодні, 2 листопада.

Скандали на чолі із власником “СВ” Віктором Вікарчуком тягнуться вже кілька тижнів. Спершу він конфліктував із поліцією, через те, що ті складали протоколи за порушення правил карантину. Вікарчук казав, що це незаконно. За його словами, Україна - це комерційна структура, а створені в ній органи - юридичні особи. У тому числі і Хмельницька міська рада. Аби це довести, Вікарчук і його однодумці створили в стінах “СВ” свою “міську раду”. Там обрали депутатів і навіть міського голову. Сам Віктор Вікарчук пояснив це так: "Все це для того, щоб ми жили згідно з Конституцією та Законом України”. Мовляв, діюча міська рада зареєстрована, як юридична особа, що, на його думку, суперечить Конституції України. 

Хмельницькі активісти звернулися з даного приводу до СБУ, назвавши Вікарчука “сепаратистом”. Правоохоронці взялися за цю справу й відкрили кримінальне провадження за статтею 109 ККУ (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Щоправда, й це не вгамувало власника “СВ”. Він вважає, що діючі органи самоврядування в Україні варто ліквідувати й створити нові, які, на його думку, будуть відповідати чинному законодавству. На цю тему Вікарчук вирішив поговорити із Симчишиним. Для цього він прийшов до міської ради, сьогодні, 2 листопада. 

Вікарчука облили зеленкою

Зранку під стінами Хмельницької міської ради зібралися правоохоронці, медики, представники політичної партії “Національний корпус” та журналісти. Будівлю зі всіх боків оточив спецпідрозділ патрульної поліції ТОР. Всередині - представники ЗМІ, блогери, поліція, ну і сам Віктор Вікарчук. Його обличчя і одяг облиті зеленкою. Він коментує: “На мене накинулися, як собаки”. 

Відео дня

Очевидці розповіли, що Вікарчука облили активісти. Після чого власник “СВ” викликав “швидку”. Згодом він сам взявся пояснювати журналістам мету свого візиту. Каже, прийшов поспілкуватися із Симчишиним, аби працювати у “правовому полі”. 

Симчишин назвав Вікарчука “фантазером”

Допоки власник “СВ” ділився своїми думками, прийшов на переговори і Олександр Симчишин. Він назвав Вікарчука “фантазером” і нагадав, як той не раз приходив до нього, аби “порішати питання” стосовно “СВ”, адже частина закладу знаходиться в нього в оренді. 

Також Симчишин, з юридичної точки зору запевнив Вікарчука в тому, що він говорить дурню. Мовляв, згідно з законом міська рада є юридичною особою публічного права. Такими є всі діючі органи самоврядування в Україні. За словами Симчишина, ті, хто підтримує інші процедури створення таких органів - є сепаратистами. 

Закінчилося все тим, що Олександр Симчишин повернувся до роботи. А Вікарчук заявив, що “так не робиться”. І активісти, і журналісти, і поліція, залишили місце події. Самі ж представники “Національного корпусу” сказали, що Вікарчук має нести відповідальність за свої вчинки перед законом. 

Щоб дізнатися деталі, дивіться стрім, який журналіст vsim.ua вів із місця події. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (121)
  • Читач44

    сепарррр
  • Любовь Карнаухова

    «бунтар»
  • Bara_Bass

    Я так зрозумів, що банда Вікарчука, хотіла розібратися з мером, але той викликав своїх неонацистів, псевдопатріотів, нацкорпус, які облили на нього зеленку, ну що ж хай собі розбираються)))
  • Іванцова Иванцова

    Молодець!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up