Вночі над Хмельниччиною спрацювала ППО: деталі ракетного обстрілу 1 травня

Вночі над Хмельниччиною спрацювала ППО: деталі ракетного обстрілу 1 травня
Фото ілютративне, defence-ua.com
  • Цієї ночі Збройні Сили збили 15 із 18 крилатих ракет. 

  • В Хмельницькій області влучань немає, а звуки вибухів, які могли чути мешканці — робота ППО.

В ніч на 1 травня 2023 року ворог знову завдав ракетного удару по території України. Повітряна тривога на Хмельниччині спрацювала о 4.15, але в окремих регіонах вона розпочалась раніше. 

У Генштабі повідомляють, що близько 02:30 ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації  – дев’яти Ту-95 з Мурманської області та двох Ту-160 із району Каспійського моря. Всього в повітряний простір нашої країни ворог випустив 18 крилатих ракет Х-101 та Х-555. Сили протиповітряної оборони Збройних Сил України знищили 15 із них.

Відео дня

У Хмельницькій обласній адміністрації додають, що вночі, під час повітряної тривоги, в окремих громадах області наші жителі могли чути звуки вибухів. Це була робота сил ППО. Ракетних влучань по Хмельниччині немає. На Хмельниччині повітряна тривога цієї ночі тривала 2 години 15 хвилин. 

Дніпропетровщина

Однак, є прильоти по території Дніпропетровської області. Глава регіону Сергій Лисак проінформував, що Над Дніпропетровщиною збили 7 ракет. Але є і влучання. Дісталося Павлоградському району. Наразі відомо, що постраждали 25 людей. Серед них — троє дітей.

У Павлограді пошкоджено промислове підприємство. Там сталася пожежа, яку рятувальники вже загасили. В житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів.

Тут і далі фото з телеграм-каналу Сергія Лисака

Є руйнування й у громадах цього району. У Вербківській – побиті майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – 2. У Межиріцькій – пошкоджено школу. Наразі на місцях прильотів працюють всі відповідні служби. 

ОНОВЛЕНО:

Станом на 11.00 про 34 постраждалих через ракетний удар по Павлоградському району
повідомляє очільник Дніпропетровської області Сергій Лисак. З них - 5 дітей.

- У людей забої, переломи, різані та рвані рани, контузії, отруєння продуктами горіння. Дві жінки, 45 та 55 років, в реанімації. Решта лікуються амбулаторно, – зазначив голова ОДА.

Інформації про влучання в інших областях наразі немає. 

Читайте також: Нічний обстріл України: головна інформація

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Ольга Панчишена

    Дякуємо дорогі захисники. Божого вам захисту і благословення низький уклін вам хай береже вас. Бог 🙏🙏🙏
  • Галина Гордєй

    Дякуємо
  • Рая Борисюк

    Дякуємо вам ЗСУ!!!
  • Галина Мельничук

    Дякуємо .🙏🙏🙏🇺🇦♥️♥️♥️

keyboard_arrow_up