“Вона зараз в тренді”: за скільки в Хмельницькому продають полуницю

“Вона зараз в тренді”: за скільки в Хмельницькому продають полуницю
  • На ринках і в супермаркетах міста вже з’явилися полуниця.
  • На хмельницькі прилавки вона потрапляє із Закарпаття та Херсонської області.
  • Яка ціна і чи безпечно нині їсти цю ягоду?

Велика, червона і дуже апетитна. Нещодавно на ринках та в супермаркетах з’явилася полуниця. Як розповідають самі продавці, ягода користується серед містян неабияким попитом. Щоправда, майже вся полуниця нині є тепличною. Винятком є деякі партії, так звані грунтові. Де й за скільки продають полуницю? І головне - чи безпечно її вже їсти?

Полуниця знижує ризик серцево-судинних хвороб і раку

Фахівці стверджують, що сама ягода містить безліч вітамінів. Саме тому її вважають “вітамінною бомбою”, Так, вісім полуниць  містять більше вітаміну С, ніж цілий апельсин зі шкіркою. Про це повідомляє МОЗ України. У полуниці багато вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Крім того, ягода містить вітамін К та фолієву кислоту. А також полуниця багата на ті елементи, яких часто-густо бракує в людському організмі. Йдеться про калій та магній.

  • Відео дня
    /li>

Перш ніж її з’їсти, ягоди варто обов’язково вимити. Деякі науковці радять залити полуницю водою із содою у пропорції 10 грамів на 1 літр. Залишити все це на 10 хвилин й згодом відкинути через друшляк. Такий ритуал допоможе врятувати ягоди від збудників хвороб та зменшити кількість пестицидів.

Та перед будь-якою трапезою варто сходити на закупи. Тож за полуницею ми відправилися на кілька ринків й до супермаркету. 

Прогнозують, що ціна впаде на наступному тижні

Щоб промоніторити вартість полуниці, ми відправилися на ринок, що на вулиці Хотовицького. Щоправда, знайти потрібну ягоду вдалося не швидко. Більшість продавців не затарилися полуницею через відсутність на ринку покупців. “Будуть покупці - буде полуниця”, - кажуть вони. Втім в одному з кіосків все ж вдалося знайти потрібну нам ягоду. Продавчиня саме набирала полуницю для покупця. “Скільки коштує полуниця”, - запитали ми. “150 гривень за кілограм”, - відповідають. Почувши це, покупець відмовився від свого замовлення. Тож так і залишив не придбану полуницю в руках продавчині. 

Далі ми відправилися на центральний продовольчий ринок. У павільйоні з фруктами й овочами ягоду можна зустріти чи не на кожному прилавку. Вартість полуниці тут нижча, ніж на попередньому ринку. Так, знайти потрібний нам продукт можна за 100 гривень за кілограм. Самі продавці стверджують, що купують полуницю нині добре. 

Наприклад, продавець Андрій каже, що полуниці в нього беруть і по 2, і по 3 кілограми. Розповідає, що купують великим партіями для ресторанів. Мовляв, ціна нікого не бентежить. Адже така вартість є нормальною для тепличної полуниці. “Херсонська дорожча, а закарпатська грунтова дешевша”, - каже чоловік.

Тим часом продавчиня Світлана каже, що у неї полуниці беруть не більш, як кілограм. Водночас жінка додає, що минулого року її вартість в цей період була нижчою. 

Продають полуницю і в супермаркеті “Таврія В”. На ціннику написано: 119,90. 

“Рекомендую їсти посезонно”

Не забувають перевіряти ягоди на вміст нітратів. На ринках роблять це щодня, розповідає завідуюча лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №1 Ніна Бачмага. Допоки випадків перевищення норми не було. Втім сама Ніна Бачмага запевняє, їсти все варто посезонно. 

Як повідомляє МОЗ України, наразі немає доказів, що органічні полуниці значно кращі за вирощені з використанням різних засобів і добрив. Навіть вони можуть містити залишки пестицидів, хоч і меншою мірою. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Мастер Автополив

    Пусть сами едят эту химию. Всему свое время!
  • Алексей Деревянко

    хапуги
  • Ніна Іванкова

    Без такоі полуниці можна обійтися, дуже хімічна, пж блищить.
  • Матущак Ольга

    Інститутська 160гр
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up