Велика, червона і дуже апетитна. Нещодавно на ринках та в супермаркетах з’явилася полуниця. Як розповідають самі продавці, ягода користується серед містян неабияким попитом. Щоправда, майже вся полуниця нині є тепличною. Винятком є деякі партії, так звані грунтові. Де й за скільки продають полуницю? І головне - чи безпечно її вже їсти?
Фахівці стверджують, що сама ягода містить безліч вітамінів. Саме тому її вважають “вітамінною бомбою”, Так, вісім полуниць містять більше вітаміну С, ніж цілий апельсин зі шкіркою. Про це повідомляє МОЗ України. У полуниці багато вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Крім того, ягода містить вітамін К та фолієву кислоту. А також полуниця багата на ті елементи, яких часто-густо бракує в людському організмі. Йдеться про калій та магній.
Згідно з дослідженнями, полуниця має антиоксидантну, протизапальну, нейропротекторну дію. Антиоксиданти запобігають окисленню ліпопротеїнів крові та стінок судин, тож полуниця знижує ризик серцево-судинних хвороб. Її компоненти також підвищують чутливість клітин до інсуліну, покращують стан пацієнтів з метаболічним синдромом і навіть знижують ризик раку ротової порожнини, стравоходу та простати - йдеться на сайті МОЗ України.
Друже! Ви читаєте преміум-статтю на сайті "vsim.ua". Це екслюзивна
стаття нашого журналіста, якої немає в жодному іншому виданні. Ми
витратили багато часу та зусиль для її написання.
Ми віримо в те, що
незалежна журналістика, як і всяка праця, заслуговує на справедливу
оплату. Підпишіться на один з трьох преміум-пакетів та читайте всі
найкращі статті. А три статті щомісяця ви зможете прочитати
безкоштовно після авторизації.