Ворожі ракети зашкодили довкіллю Хмельниччини: екоінспекція підраховує збитки

Ворожі ракети зашкодили довкіллю Хмельниччини: екоінспекція підраховує збитки
Фото з архіву vsim.ua

 

  • Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області підрахувала  збитки від забруднення атмосферного повітря під час вибухів та пожеж.

Починаючи з 24 лютого, держава-агресор завдає колосальних збитків довкіллю України. Вже з перших днів широкомасштабної війни відбувались бомбардування та обстріли великих промислових підприємств, влучання ракет в нафтобази, підпали лісів тощо. Усе це завдає непоправної шкоди довкіллю та призводить до величезних матеріальних збитків. Їх розмір розпочала обраховувати Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області.

Ворог вже декілька разів завдавав авіаційних ударів  з повітря по території області.  В результаті ракетних обстрілів горіли резервуари паливо-мастильних матеріалів, а також трубопроводи, в яких зберігалось паливо.

Фахівці Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області провели розрахунок збитків, завданих забрудненням атмосферного повітря. Згоріло 683 тонн нафтопродуктів, а розмір шкоди склав понад 6 мільйонів гривень.

Відео дня

Нагадаємо, Хмельницька область з перших днів масштабної війни піддавалась ракетним обстрілам. Вже 24 лютого окупанти вдарили по військовому аеродромі у Старокостянтинові. Його неодноразово обстрілюватимуть протягом подальших днів війни. У ніч із 29 на 30 березня в Хмельницький теж прилетіли російські ракети, одна з яких знищила об’єкт критичної інфраструктури. В Шепетівці протягом 13 годин горіло промислове підприємство, в яке 3 квітня влучила ворожа ракета. 28 квітня прилетіло також в Полонне.

Чимало  ворожих атак не досягли мети  завдяки професійним діям протиповітряної оборони та авіавинищувачів  Збройних Сил України.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up