Восьмикласник з Хмельницького передав 70 тисяч гривень на дрон для захисників

Восьмикласник з Хмельницького передав 70 тисяч гривень на дрон для захисників
Тут і далі фото: Суспільне
  • Хлопець мріяв про дрон, аби знімати чудові краєвиди Поділля. 

  • 25 тисяч він зібрав сам. Решту додали батьки. 

  • Однак, дізнався, що захисникам потрібна допомога і пожертвував всі свої заощадження. 

Школяр Олександр Посвістак передав волонтерам 70 тисяч гривень на придбання дрона для військових. Самотужки він назбирав 25 тисяч, ще 45 доклали батьки. Усі до копійки кошти Сашко приніс та віддав на допомогу ЗСУ. Про це повідомляє Суспільне.

Побачив в Ютубі і собі захотів

Олександр розповів, що давно мріяв мати дрон. Юнак почав збирати на його придбання ще два роки тому.

— Я збирав собі на дрон, щоб знімати мальовничі краєвиди нашої країни. Майже кожен день я збирав собі в скарбничку, — зізнається Сашко. 

Відео дня

За словами Олександра, він встиг наскладати 25 тисяч гривень. А тоді дізнався, що квадрокоптер необхідний військовим. 

— Бачив дуже багато відео в Ютубі, що деякі люди передають волонтерам різну допомогу. Я теж захотів. Я вирішив купити дрона для нашої армії, щоб був це маленький внесок у велику перемогу, — каже школяр. 

Рішення Олександра підтримали його батьки – Оксана та Анатолій. Вони додали сину ще 45 тисяч гривень, аби вистачило на покупку.

— Ми сподіваємось, що це допоможе врятувати не одне життя. Ну, а від нього і від нас особисто це буде такий невеличкий вклад у велику справу. Я думаю, все буде Україна. Ми – переможемо, — додають батьки. 

“Не знали коли зможемо назбирати”

Волонтери громадської організації "Захист – об’єднання волонтерів" розповідають, що напередодні до них надійшов запит на дрон від морських піхотинців.  

— Ми не знали, коли ми зможемо назбирати кошти, адже це коштовна річ і зараз збір вести все важче і важче, — розповіла голова громадської організації Катерина Луцик.

Але в той же час до їхньої громадської організації звернулась родина Посвістак. Батьки Сашка розповіли, що їхній син вирішив віддати всі свої заощадження для придбання дрона для військових.

— Це показує щирість і справжність, тому що не кожний дорослий здатний на такі вчинки, як ось сьогодні зробив цей хлопчина. Ми брали відразу два замовлення. Це був дрон і приціл нічного бачення. Більшу частину дійсно допомогла сім’я нам, частину ми доклали з нашої громадської організації, частину задонатили наші американські друзі, — пояснює Катерина.

Наразі дрон вже придбали. За кілька днів його мають передати морпіхам. А Сашкові за його вчинок також дістався подарунок. 

— На згадку Олександру ми від нашої громадської організації подарували трофейну зброю, яку теж розмалювала наша волонтерка, моя донька Аліна Стебло. Діти настільки включились в допомогу, навіть більше, ніж роблять дорослі. Вчинок Олександра є, на щастя, непоодиноким, але він є дуже зразковим, - розповідає директорка громадської організації Леся Стебло.

Читайте також: Волонтерська пошта у Хмельницькому їздитиме на Херсонщину: що можна передати

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (49)
  • Ира Ващенко

    Молодець
  • Igor Janjuk

    З такими дітьми ми переможимо 100 відсотків.Слава нашим ДІТЯМ! Слава ГЕРОЯМ!
  • Таня Сонг

    Солнце , Ти маєш золоте серце , саме з такими , як ти , Україна буде жити і процвітати.Вона буде сильною та стійкою. Молодець , дякуємо тобі.
  • Олена Федик

    🇺🇦🇺🇦🇺🇦🙏🙏🙏Дякуємо батькам за виховання сина божого благословення

keyboard_arrow_up