Вознесіння Господнє: що можна і що не можна робити в цей день

Вознесіння Господнє: що можна і що не можна робити в цей день
  • Вознесіння Господнє цьогоріч святкується 25 травня. Це свято випадає на 40-й день після Великодня.
  • Цей день був останнім, коли Ісус перебував на землі після того, як він воскрес. І саме в цей день він вознісся на небеса і з’єднався з Богом.
  • Що можна і що не можна робити на Вознесіння?

Вознесіння святкують в четвер на 40-й день після Великодня. В цей день Церква згадує зішестя воскреслого Господа Ісуса Христа у плоті на небо. З цим святом у людей завжди було пов'язано безліч традицій, обрядів і прикмет. 

Що не можна робити на Вознесіння

  • Не можна робити прибирання по будинку і іншу роботу. Цей день краще провести в тихому сімейному колі.
  • Постарайтеся не сваритися з близькими. У Вознесіння потрібно дотримуватися в душі миру і спокою.
  • У цей день не можна вимовляти фразу "Христос Воскрес", оскільки в Вознесіння з храмів виносять Плащаницю.
  • У Вознесіння Господнє не можна думати про погане. Замість цього радять згадати померлих родичів.
  • За старих часів заборонялося плювати і кидати сміття на вулиці, так як "можна потрапити в Христа, який приходить в будинок під виглядом жебраків".

Що можна робити на Вознесіння

Відео дня
  • Потрібно побувати на святковому богослужінні. Напередодні Вознесіння у храмах служать Всенічне бдіння, а зранку в саме свято відбувається Літургія. 
  • Ввечері потрібно накрити святковий стіл, за яким збирається вся родина. На столі повинні бути різноманітні страви, а серед них і особливі пиріжки з сиром.
  • Рекомендується сходити в гості до рідних і знайомих, і обов'язково пом'янути родичів та близьких, які вже не з вами.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up