Вперше прикордоннику, який загинув в АТО, дали «Героя України»

Вперше прикордоннику, який загинув в АТО, дали «Героя України»
  • В’ячеслав Семенов загинув два роки тому неподалік Дебальцевого.
  • Військовий був заступником начальника оперативно-бойової прикордонної комендатури «Могилів-Подільський».
  • Прикордоннику посмертно присвоїли звання «Героя України». 

Старший лейтенант В’ячеслав Семенов отримав осколкове поранення під час оборони блокпоста «Балу». Він розміщувався неподалік від селища Фащівка в районі Дебальцевого. Від травми військовий загинув. Це сталося 17 лютого 2015 року.

Тоді прикордонники разом з бійцями ЗСУ виконували бойові завдання. Блокпост «Балу» постійно обстрілювали з мінометів. 17 лютого бойовики вкотре штурмували пункт. Тоді і загинув В’ячеслав Семенов.

Загиблого вшанували хвилиною мовчанняЛише за два роки після трагедії прикордоннику посмертно дали звання «Герой України». Аби вшанувати бійця сьогодні, 17 лютого, курсанти та офіцери прикордонної академії вийшли на плац. Прикордонники подумки згадували загиблого під час хвилини мовчання.

Відео дня

- Сьогодні у нас день жалоби, бо ми згадуємо Героя України, старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова. Він загинув, захищаючи блокпост «Балу». Географічне розміщення цього блокпоста було надзвичайно важливе для терористів, тому що це підступи до Дебальцевого, - розповідає ректор прикордонної академії Олег Шинкарук.

Наразі у зоні АТО загинуло вже 67 прикордонників. Один з них Павло Дияк був прапорщиком у прикордонній академії. 

Офіцери та курсанти пройшлись неурочистим маршем під дріб

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Карпова

    нелюди, тільки одному дали звання
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up