Плануєте поїздку з дитиною за кордон? Правила для виїзду змінюються з квітня

Плануєте поїздку з дитиною за кордон? Правила для виїзду змінюються з квітня
Фото з офіційного сайту аеропорту Бориспіль
  • Вже за два місяці хмельничани не зможуть виїхати за кордон з дітьми, які вписані у їхній закордонний паспорт.
  • Не пустять у подорож іноземними країнами і тих, у кого діти мають проїзний документ.
  • Для виїзду потрібно буде оформити біометричний закордонний паспорт.

Раніше для того, щоб подорожувати з дитиною за кордон, батькам було достатньо вклеїти фото в свій закордонний паспорт або оформити дитячий проїзний документ. З квітня 2015 року таку можливість скасували. Натомість дітям почали виготовляти особисті закордонні паспорти двох типів: біометричний та старого зразка. Та вже з жовтня 2016 єдиним документом, який дозволяє виїжджати за кордон став біометричний паспорт.

Діти виїджатимуть за кордон з “біометрикою”

Якщо ж дитина була вписана у закордонний паспорт батьків або мала проїзний документ, то ним можна користуватися до закінчення терміну його дії. Але не пізніше 1 квітня 2018 року. З того часу для виїзду за кордон дитині потрібно буде отримати “біометрику”.

Біометричний паспорт для дитини оформлюється від народження і діє протягом 4 років. А вже з 16 років “біометрика” буде дійсна 10 років. Дітям до 12 років дозволяється не здавати відбитки пальців, робити це доведеться вже після 12 років і за згодою батьків. Підпис у паспорті треба буде ставити починаючи з 14-річного віку.

Відео дня

Вартість біометричного паспорту така ж як і для дорослих. За нетерміновий потрібно буде заплатити 577 гривень, за терміновий - 810 гривень.

Як оформити біометричний паспорт дитині

Одному з батьків разом з дитиною потрібно звернутись у будь-який територіальний підрозділ міграційної служби незалежно від прописки. З собою необхідно мати:

  • свідоцтво про народження (для дітей до 14 років);

  • паспорт громадянина України (для дітей від 14 років);

  • квитанцію про сплату адміністративного збору;

  • одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування (для дітей до 12 років);

  • ідентифікаційний код за наявності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up