«Вводимо воєнний стан на всій території держави»,- Зеленський

«Вводимо воєнний стан на всій території держави»,- Зеленський
Фото Волинські новини
  • Вранці, 24 лютого, в деяких містах України пролунали вибухи. 
  • Путін заявив про ведення спеціальної військової операції на Донбасі.
  • Президент Зеленський записав нове звернення до українців.

Ще вчора, 23 лютого, ВР прийняла рішення щодо введення надзвичайного стану в Україні, окрім Донецької та Луганської областей. Однак вже вранці, 24 лютого, Володимир Зеленський записав звернення до українців. У ньому заявив, що на території держави вводять воєнний стан. 

Як пояснив президент України, Росія здійснила удари по військовій інфраструктурі країни та прикордонних загонах. Також сьогодні вранці, низка ЗМІ повідомила про вибухи, які пролунали в Києві, Харкові та Одесі. Українська правда пише, що в столиці через вибух пошкоджено житлові будинки.

Зеленський додав, аби українці по можливості залишалися вдома. А також сказав, що вже мав ранкову розмову із президентом США. Американці заявили про гуртування міжнародної підтримки для України.

Відео дня
frame width="269" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" data-src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F910863176253384%2F&show_text=false&width=269&t=0">

 

Що передбачає воєнний стан:

Серед можливих обмежень та зобов’язань — трудова повинність чи обов’язкові суспільно корисні роботи, примусове відчуження приватного майна. Також можуть заборонити діяльність певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

Також можлива заборона торгівлі і зобов’язання не покидати місце проживання.

Під час воєнного стану неможливо припинити повноваження президента, Верховної ради, уряду, судів, омбудсмена та деяких інших органів влади. Не можна внести зміни до Конституції та провести вибори.

Згідно із законом, під час воєнного стану влада і зокрема військове командування має право перевіряти документи, оглядати речі, багаж, вантаж та навіть приватне майно.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up