“Я буду до кінця”. Хмельницький попрощався з 27-річним воїном Артуром Круковським

“Я буду до кінця”. Хмельницький попрощався з 27-річним воїном Артуром Круковським
  • Хмельничани провели у вічність Артура Круковського. 
  • Військовий загинув у День незалежності. Йому було всього 27…

Хмельницький втратив Героя. Військовий Артур Круковський загинув у населеному пункті Чаплине, що на Дніпропетровщині. Чоловік оберігав наш спокій шість років. Якраз перед вторгненням окупантів у нього закінчився військовий контракт, але сидіти спокійно він не збирався. “Совість не дозволяє”, - казав рідним. 

Біля будинку ритуальних обрядів на Святослава Хороброго знову людно. Сьогодні, 31 серпня, хмельничани прощались із Артуром Круковським. На світлині біля труни він щиро посміхається. А поруч, обійнявшись, плаче вся велика рідня. 

  • Мій чоловік був дуже світлою, чесною і порядною людиною. Він казав: “я повинен захищати, я не можу, я буду до кінця!”. І він почесно ніс службу, - крізь сльози каже дружина захисника Ганна. 

Відео дня

У військового була велика родина. Його тітка Раїса розповідає, що Артур служив майже сім років. Був вдома тоді, коли отримав контузію, а далі знов до побратимів, боронити

  • Сьомий рік пішов, як він служить. 24 лютого почалась війна, а 20 березня в нього закінчився контракт, але він так і залишився служити. Потім в березні в нього була контузія, він приїхав додому. Тут лікувався, відбув місяць реабілітації і поїхав назад. Це була золота дитина, він бавив маленьких племінників. В нас був не Артурчик, в нас був Туля. Вони бігали за ним. А ще Артур дуже любив маму і батька, нині вже покійного, - каже пані Раїса.  

Під час прощання з воїном було багато його побратимів. Один з них поділився історією дружби з 27-річним Артуром. 

  • Це людина з великої букви. Я горду можу назвати його братом і побратимом. Мені було дуже боляче, коли я взнав, що його вже немає. Він багато чим мені допоміг, я йому допомагав. Ми любили один одного, жартували. Були й часи, коли сварились. Прости мене, Артурчик, може я тебе чимось образив...Я тебе не забуду. 

Після панахиди за загиблим хмельничани прощались з Героєм навколішки. Чимало людей не стримували сліз. Олександр Симчишин додав, що за своє коротке життя Артур Круковський встиг зробити чимало. 

Артуру назавжди залишиться 27. За таке коротке здавалось б життя Артур зробив багато хороших справ...В свої 27 він став справжнім чоловіком - таким, як багато хто не стає і в 70, і в 80. За свої 27 Артур став справжнім Героєм. Артур відійшов на небеса 24 серпня. Для всіх нас це особливий день, це святий день. Артур захищав незалежність, свободу, майбутнє наших дітей. За це ми йому маємо дякувати, поки будемо жити, - зазначив мер. 

За словами Симчишина, після 24 лютого хмельничани попрощались з 66 Героями. А з 2014 року на війні загинуло більше сотні наших захисників. Всі вони знайшли спокій на Алеї слави. 

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (274)
  • Могда Терасович

    Вічна пам'ять царство небесне рідним співчуття
  • Олег Булига

    Царство Небесне Вічна Пам'ять Герою.
  • Ганна Струк

    Царствт небесне ГЕРОЮ УКРАЇНИ вічна память і слава захиснику низький уклін та співчуття рідним
  • Natasha Berezovskaya

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ. НИЗЬКИЙ УКЛІН. ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ І БЛИЗЬКИМ.

keyboard_arrow_up