Вона і війна. Хмельничанка Тамара стала вдовою, але досі не поховала чоловіка

Вона і війна. Хмельничанка Тамара стала вдовою, але досі не поховала чоловіка
Фото Тамари Яніної зі сторінки у Facebook
  • Вони ховають чоловіків, братів і синів.
  • Місяцями чекають на звістку з полону або на тіло своїх Героїв.
  • Жінки під час війни - це теж Героїні і журналісти ВСІМ розповідатимуть вам про них більше. 
  • Однією з них є хмельничанка Тамара Яніна.
  • Вона стала вдовою, та досі не поховала свого чоловіка - “азовця”, який загинув у Маріуполі. 
  • Дивіться відеоінтерв'ю.

Дружини, дочки, матері та сестри. Жінки під час війни також заслуговують звання Героїнь. І це журналісти ВСІМ доводитимуть вам у новому проєкті “Вона і війна”. У його рамках будуть запрошені хмельничанки, яким доводиться переживати найстрашніше - смерть, полон чи зникнення безвісти своїх близьких. 

Також розповідатимемо про тих, хто від 24 лютого продовжує активно допомагати у тилу. Про жінок, які роблять все заради перемоги України: від приготування їжі для військових до організації та керування цілими штабами допомоги.

Першою, кого запросили на розмову - хмельничанка Тамара Яніна. Свою особливу історію жінка розповіла у місці, де збирає допомогу для сімей загиблих. Вона стала ініціатором створення хабу після того, як стала вдовою. Адже зрозуміла - жінки та їхні діти потребують неабиякої підтримки. 

Відео дня

Чоловік Тамари - Олексій Янін. Служив у полку “Азов”. З Тамарою вони познайомилися в інтернеті. Між парою спалахнуло кохання. Олексій зробив їй пропозицію. Вони повінчалися на острові Хортиця за особливим весільним обрядом. 

Згодом у подружжя з’явився син - Назар. Сьогодні йому 3. Тамара з болем у серці мусить пояснювати дитині, чому тата немає і більше ніколи не буде поряд. 

Подружжя попрощалося ще в лютому, перед повномасштабним вторгненням. Тоді Олексія терміново викликали до Маріуполя. Разом зі своїми побратимами з полку “Азов” чоловік тримав оборону міста. 

Час від часу Олексій виходив на зв’язок. Тамара пригадує: чоловік був на позитиві. Проте з часом все змінилося. Перед своєю загибеллю Олексій переслав матері усі свої кошти на картці. На початку квітня його не стало.

Обставини смерті коханого Тамарі досі не повідомили. Вона не бачила його тіла. І не знає, чи зможе все ж таки його поховати. Свою історію до мурах Тамара розповіла в інтерв’ю. 

 

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga GRS

    Царство небесне герою. Сил родині пережити втрату...
  • Kostia Vasylenko

    Слава Герою! Низький уклін і співчуття рідним.
  • Alla Bayda

    Вічна пам’ять і слава Герою російсько-українськоі війни!
    Низький уклін рідним…
  • Раїса Блонська

    Дійсно жінка Героїня!

keyboard_arrow_up