«Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей

«Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей
Фото: скріншот з репортажу Першого Подільського
  • Мета клубу – підтримати самотніх людей похилого віку.
  • Тут пенсіонери навчаються корисному, займаються хобі та знаходять друзів.

У Шепетівці, на Хмельниччині, діє клуб «Активного довголіття». Він призначений для підтримки людей похилого віку. Серед таких є і внутрішньо переміщені особи. Відкрили проєкт завдяки співпраці Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України з Норвезьким Червоним Хрестом.

Шепетівська міськрайонна організація заснувала в себе клуб «Активного довголіття». Це активність, розрахована на участь старшого покоління, для того, щоб вони збиралися і проводили спільно заходи, – коментує керівник Хмельницької обласної організації ТЧХУ Богдан Малінський.

Основна мета клубу – підтримати самотніх людей похилого віку, організувати їх дозвілля та навчання корисних навичок на різних тренінгах. Тут люди можуть активно проводити свій вільний час та спілкуватись.

Відео дня

Відкриття клубу було творчим – з українськими піснями та поезією. 

Спочатку чутки йшли, що ми ходимо в садочок. Ми пройшли садочок, ми пройшли школу, юність, і підійшла не старість, а похилий вік. І ми, хто нам скаже, що ми ходимо в садочок, то ми задоволені. Ми хочемо ходити у цей дитсадок, – каже учасниця клубу Ніла.

Мені 73 роки, пішов 74-й. Дуже мені подобається. Я стала в 70 років малювати. Не брала до цього пензлика, а тепер тут виставлені мої картини, – ділиться своїм досвідом учасниця клубу Антоніна.

Клуб активного довголіття – можливість для кожного відкрити свій потенціал у будь-якому віці, розповіли журналісти каналу Перший Подільський.

Нагадаємо, у Хмельницькому працює Університет третього віку. Тут літні люди безкоштовно здобувають нові знання, активно проводять дозвілля та знаходять однодумців. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up