Як діяти якщо поруч немає укриття: поради для хмельничан

Як діяти якщо поруч немає укриття: поради для хмельничан

В поліції розповіли що робити якщо під час повітряної загрози ви опинилися далеко від укриття або ж сирени застали вас вдома.

В понеділок, 10 жовтня, ворог масово випускав ракети по багатьох областях України. Під обстріл потрапила й Хмельниччина. Сирени почали гудіти о 7.25. Саме в цей час частина хмельничан, ймовірно, вже добиралась на роботу та в навчальні заклади. 

Аби максимально убезпечити містян в поліції закликають дотримуватися правил особистої безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

— Щоразу, коли чуєте сирену, негайно направляйтеся в найближчі укриття та перебувайте там до сигналу "Відбій повітряної тривоги!". Не забувайте брати з собою "тривожні" валізи з документами, їжею та речами першої потреби. Особливо наголошуємо не знаходитися під час повітряної тривоги у місцях масового скупчення людей! — додають в поліції

Відео дня

Що ж робити тим, кого тривога застала вдома або ж він знаходиться далеко від укриття? Для тих, хто залишився в будинку, чи не встиг добігти до укриття, правоохоронці дають кілька порад:

Нагадаємо, 10 жовтня, впродовж п’ятигодинної повітряної тривоги росіяни запустили ракети й по Хмельниччині. В небі над областю сили ППО збили 3 із них. Одна з ракет влучила у об’єкт критичної інфраструктури. В кількох будинках повилітали вікна. На щастя, постраждалих немає. В місті було відсутнє електропостачання, не працював електротранспорт та світлофори, частково призупинили водопостачання. Наразі в частині Хмельницького вже відновили електрику. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Попович

    Як показує наскрізь вибитий під'їзд в одному з будинків у Запоріжжі, правило двох стін не врятує 😡

keyboard_arrow_up